Rubriky
Sport Zprávy

Děčín zatížil konto Bíliny sedmi brankami a před domácím publikem zvítězil 7:2

bilinaUž 21. kolo druhé hokejové ligy bylo na programu tuto sobotu a Děčín na svém kolbišti přivítal tým z nedaleké Bíliny. I když v první třetině prohrával 0:1, dokázal ještě před jejím koncem stav skóre otočit ve svůj prospěch a nakonec do vítězného konce dovedl i celý zápas.

Do první vážnější šance se dostali hosté z Bíliny už na počátku třetí minuty zásluhou Procházky, který si najížděl až před Formánka. Jeho úmysla však včas vystihl Stezka a svým obranným zákrokem ho do zakončení nepustil. O minutu později se v akci ocitli také domácí Medvědi, když se Faigl protáhl podél mantinelu až před Nechvátala, ale druhý jmenovaný si s jeho přízemní střelou dokázal poradit. Skóre se na ukazateli měnilo v osmé minutě. A to na straně Draků z Bíliny. JIŘÍ DOSTÁL se po chybě děčínské obrany lacino dostal k puku a poté svou dobře umístěnou střelou otevřel účet sobotního klání – 0:1. V desáté minutě se v přesilové hře pokusil o vyrovnání Merta, ale v těsné blízkosti Nechvátala neuspěl. V 15. minutě už se ale srovnat krok s Draky podařilo. A to v přesilové hře, kterou dokázal využít JAN KALTENBÖCK, jehož střelu nepokryl lapačkou Nechvátal a puk následně propadl za jeho záda – 1:1. Děčínští po vstřelení vyrovnávací branky pochopitelně ožili a na brankáře hostí mířily další střely. V jedné takové situaci se ocitl Šetka, ale jeho střelu po zemi Nechvátal dokázal vyrazit do bezpečí. Necelou minutu se už ale strhnout vedení na stranu Děčína podařilo, a to znovu v přesilové hře.  MICHAL OLIVERIUS neměl vůbec žádný problém zasunout puk do odkryté hostující klece a obrat byl dokonán – 2:1. V závěru třetiny se ještě v dobré pozici ocitl Zika, ale tváří v tvář  Nechvátalovi neuspěl. Po první třetině se tak šlo domácím mnohem lépe, než hostům, neboť dokázali otočit nepříznivý vývoj na svou stranu.

Ve 22. minutě druhé třetiny se do šance dostal bílinský Böhm, trefil ale pouze připraveného Formánka. Stejný hráč se o chvíli číhal těsně před brankovištěm na přihrávku od Kýhose, ta však byla nepřesná a Formánek si tak mohl oddychnout. Ve 27. minutě udeřili domácí, když ŠTĚPÁN KUCHYNKA dokázal nejlépe reagovat na obrovskou skrumáž před bílinskou brankou a v blízkosti Nechvátala nedal tomuto brankáři vůbec žádnou šanci – 3:1. V polovině utkání pálil Müller z otočky, ale zaskočit Nechvátala se mu nepodařilo. Ve 37. minutě před brankářem hostí zle dotíral Faigl, ale hostující ochránce svatyně raději ukryl puk pod svoji lapačku. Stejný hráč pak na Nechvátala vyslal další nebezpečnou střelu, ale znovu neinkasoval. Na konci druhé třetiny se naskytla Děčínu výhoda přesilové hry, kterou ale přerušila siréna konce druhého dějství. Podruhé do kabin šli opět lépe Medvědi, jenž si vypracovali slibný dvoubrankový náskok.

Hostům se do třetí třetiny příliš nechtělo a na ledovou plochu dorazili až po vypršení stanoveného limitu. Rozhodčí tedy poté vůbec neváhal a udělil hráčské lavici dvouminutový trest. To tedy znamenalo, že Děčín bude hrát minutu a čtyřicet vteřin ve dvojnásobné přesile. Tu se také podařilo využít zásluhou LUKÁŠE ZIKY, který nekompromisní střelou přidal už čtvrtou branku Děčína – 4:1. Poté naskočil na led i druhý vyloučený hostující hráč, ale Děčín tlak z přesilové hry dokázal využít i těsně po naskočení vyloučeného hráče na led. ONDŘEJ HŘÍBAL jedovkou prostřelil Nechvátala a vyhnal ho tak z branky – 5:1. A hned ve 47. minutě musela nová akvizice v hostujícím brankovišti lovit puk ze své sítě. TOMÁŠ FAIGL totiž tečoval střelu Stezky od modré čáry a puk tak skončil v síti – 6:1. Hned na to ale na druhé straně zahrozili hosté, ale Formánek dokázal pokrýt tutovku Jirkovského a potvrdil tak skvělý výkon v sobotním utkání. A skórovat se v další velké šanci Bílině nepodařilo ani v 53. minutě, kdy jeli dva hráči na jediného děčínského a před jedním z nich dokonce zívala úplně odkrytá domácí branka. Tu však útočník Bíliny trefit nedokázal. O dvě minuty později DOMINIK MÜLLER tečí překvapil Holzera a uzavřel tak střelecké hody na straně Děčína – 7:1. Dvě minuty před koncem třetí třetiny padla ještě jedna branka, a to do sítě Děčína. LUKÁŠ JIRKOVSKÝ už svou úspěšnou střelou jen kosmeticky upravil konečné skóre zápasu – 7:2. Medvědi tak před svými diváky zvítězili a do tabulky si připsali důležité tři body.

HC Děčín – HC Draci Bílina 7:2 (2:1;1:0;4:1)
Branky a nahrávky:
 15. Kaltenböck (Racek, Kuchynka), 20. Oliverius (Faigl), 27. Kuchynka (Racek, Merta), 42. Zika (Stezka, Oliverius), 43. Hříbal (Merta), 47. Faigl (Stezka, Oliverius), 55. Müller (Hříbal) – 8. Dostál (Böhm), 58. Jirkovský (Kunrt, Malec)

Sestava HC Děčín:
Formánek (Šticha) – Procházka, Stezka, Kaltenböck, Molnár, Motejlek, Müller – Zika, Oliverius, Faigl – Kuchynka, Merta, Racek – Došlý, Šetka, Hříbal

Vendula Zdražilová, HC Děčín