Rubriky
Sport Zprávy

Děčín na Nymburk nestačil a na jeho ledě prohrál vysoko 1:9

NymburkHokejisté Děčína zajížděli ve středu 18.12.2013 do Nymburka, kde se v rámci 22. kola utkali s místním celkem NED Hockey. Odveta se nepovedla a Medvědi odešli z ledu Nymburka poraženi v poměru 1:9. Jedinou branku vsítil Tomáš Procházka.

Report z webu NED Hockey – http://klub.nedhockey.cz

Nymburk začal neočekávaným úvodním náporem, na který si už diváci dávno odvykli. Tento tlak přinesl ovoce, když se už ve 44 vteřině prosadil kapitán mužstva Král. Úvodní převahu nápor zastavilo až vyloučení Kříže, které hosté potrestali. Od modré se napřáhnul Zika a jeho polovysoká střela skončila za zády Bílka. Ve zbytku třetiny úroveň hry klesla do průměru a další branky již nepadly.

Ve druhé části neproměnil sólo nájezd domácí Dvořák, který mířil pouze do spojnice tyče a břevna. Přesto se domácí zanedlouho z gólu přeci jen radovali. Procházka vyslal pasem Dulovce, který nejprve oklamal obránce, pak si položil brankáře Formánka a zasunul do puk prázdné branky. Krátce nato ujeli při vlastním oslabení Tregl s Martincem a únik zakončili třetím gólem. Ještě v témže oslabení ujel Stehlík, kterého zahákoval Kaltenböck, nařízené trestné střílení však postižený Stehlík neproměnil. Stehlíka to však nemuselo mrzet, neboť ještě do konce třetiny dokázal Formánka překonat a vyhnat jej na střídačku. Náhradník Šticha dochytal druhou třetinu a nastoupil i do závěrečné části.

Ve třetí třetině postihl hostující tým kolaps a nešťastník Šticha lovil každou chvíli puk zpoza svých zad. Během necelých čtyř minut hosté čtyřikrát inkasovali a hrstka nymburských příznivců si začala žádat desítku. Té se ovšem diváci nedočkali. Hosté sice putovali v posledních pěti minutách čtyřikrát na trestnou, jenže domácí dokázali potrestat už jen jedno vyloučení.

Branky: 1. Král (Stehlík), 31. Dulovec (Procházka), 36. Martinec (Tregl), 39. Stehlík (Kříž), 44. Chvojka (Tregl, Procházka), 45. Král (Kříž, Maďar), 46. Šimek (Bičiště), 47. Maďar (Král), 59. Šimek (Dulovec, Kulich) – 6. Procházka (Zika, Oliverius)

Zdroj/foto: HC Děčín