Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoVýhra nepřišla
RUMBURK – Koncem minulého týdne sdělili rumburští policisté návštěvníkovi místní herny podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Do té si mladý muž zašel začátkem letošního října. Po tří a půl tisícové prohře na výherním automatu jím projely emoce, jež měly za následek rozbitý dotykový displej a další částku ve výši necelých šesti a půl tisíce českých korun. Výtržník čelí zkrácenému přípravnému řízení, na jehož konci může být zákaz činnosti nebo ztráta svobody v délce až do jednoho roku.

Bez pozvání
VARNSDORF – Varnsdorfští policisté pracují od pátečního odpoledne na případu možné krádeže. K vloupání do herny v Dolním Podluží nejspíš došlo za časných ranních hodin v pátek dvaadvacátého listopadu 2013. Z barového pultu zmizela necelá stovka plných krabiček cigaret. Dveře do baru jsou poničené. Provozovatel zdejšího podniku navíc postrádá hotovost přesahující pět tisíc českých korun a to nejen v českých bankovkách. Škoda se vyšplhala téměř až ke třinácti tisícové hranici.

Sdělili mu
DĚČÍN – Majitel dřevěné kůlny v Jílovém se na děčínské strážce zákona obrátil poté, co koncem letošního března zjistil ztrátu několika věcí. Z jeho zahradního příbytku zmizely uskladněné čtyři pneumatiky i s disky a křovinořez. Chybějící majetek ocenil na dvacet tisíc českých korun. V sobotu třiadvacátého listopadu děčínští policisté sdělili podezření jednadvacetiletému muži z Děčínska, který se v nadcházejícím čase bude zpovídat z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Případ je zpracováván ve zkráceném přípravném řízení.

Šest skutků přibylo
KRÁSNÁ LÍPA – Rumburští kriminalisté v polovině listopadu rozšířili trestní stíhání jednadvacetiletého muže z Krásnolipska. Mládenec si na své zločinecké konto přidal dalších šest skutků, kterými zasáhl do soukromí oznamovatelů. V krásnolipském pivovaru se nejspíš pokusil o odcizení několika věcí. Ze šluknovské kočárkárny si měl odnést gola sadu se sekačkou. Z přízemí domku ve Velkém Šenově odnesl několik osobních věcí majitele. Při prohledávání nalezl i klíčky od služebního vozidla, se kterým odjel pryč. Ve Starém Jiříkově narazil na osobní vozidlo zn. Fiat Ducato. Z bytu v Krásné Lípě si měl začátkem srpna letošního roku odnést odložený mobilní telefon. Pár dní předtím se na policii obrátil majitel jiného bytu v Krásné Lípě, který od konce července postrádá jízdní kolo a motorovou pilu. Svým počínáním si přivodil obvinění z přečinu krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

45 minut a bylo fuč
RUMBURK – Po jízdním kole v hodnotě deseti tisíc českých korun pátrají od nedělního podvečera policisté z Rumburku. Majitel si pánské kolo zn. Rock Machine odložil na dvorek rodinného domu, odkud si jej nejspíš odnesl neznámý lapka. Nepříjemná událost je vedena na obvodním oddělení policie v Rumburku. Policisté pracují především s verzí možné krádeže.

Chybí dřevo!
RUMBURK – Topná sezóna propukla naplno a lidé si obstarávají palivo všemožným způsobem… Lesnické společnosti a majitelé lesů počítají škody. Zástupce lesnické společnosti, jež spravuje lesy v Brtníkách, Kunraticích, Knížecím i Panském v uplynulých dnech zjistila chybějící dřeviny. Jak se ukazuje v na místech činu, kdosi jim v napadených lokalitách posekal a pokácel dřevo v předběžné hodnotě deseti tisíc českých korun. Případem možného přečinu krádeže se zaobírají policisté z rumburského obvodního oddělení.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín