Rubriky
Sport Zprávy

Válečníci zavítají v sobotu na horkou půdu Jindřichova Hradce

lions-j-hradecVe středečním 14. kole Mattoni NBL měli Válečníci volno, jelikož jejich utkání s Nymburkem se odehraje až 7. března. Po více než týdenní pauze se tak svěřenci Pavla Budínského představí v ostrém zápase opět tuto sobotu, kdy zavítají na horkou půdu Jindřichova Hradce. Utkání přidává na atraktivitě i to, že ho přímým přenosem vysílá stanice ČT Sport.

Jihočeši ve své druhé sezoně mezi tuzemskou elitou předvádějí lepší výkony než v té premiérové a aktuálně okupují v tabulce devátou příčku s bilancí pěti výher a devíti porážek. Loni trápila Lions nejvíce propustná „defe“. Tento relikt si částečně přenesla Forejtova družina i do sezony letošní, ve které ovšem dokáže bránit v některých zápasech daleko lépe, případně je schopna svého soka v dalších případech přestřílet.

Problémy na obranné polovině měli Jihočeši i tuto středu, kdy prohráli jednoznačně 58:94 na půdě trápícího se Kolína (top skóreři JH: Tracey 20, Ringgold 11, Pavlík a Vošlajer po 8). Mnohem větší šílu však mají Jindřichohradečtí na domácím kurtu, kde už letos dokázali skolit silné celky jako Opavu (93:79) nebo Pardubice (83:71).

Náš celek odehrál tedy své poslední utkání minulý pátek, kdy jsme v domácím prostředí díky vydařené druhé půli udolali právě středečního přemožitele Lions, Kolín, a to v poměru 88:67 (Jiříček 21, Stria 17, Venta 15).

V týmu soupeře proběhly zkraje letošní změny některé změny v kádru, když přišel pivot Michael Ringgold, ale v klubu nenašli uplatnění a odešli rozehrávač či menší křídlo Imad Qahwash a podkošový hráč Marcus Smallwood.

První letošní vzájemné měření sil obou soků v ČEZ Sportcentru v rámci 4. kola dopadlo jednoznačně, když děčínští hráči nedali borcům od Vajgaru nejmenší šanci a zvítězili jednoznačně 97:70 (Bartoň 20, Landa 15, Jiříček a Stria po 13 – Pavlík 18, Ringgold 15, Rolls, Vach a P. Novák po 7).

Top skóreři Lions v dosavadním průběhu soutěže:
Brian Tracey – 17,3 bodu, 7 doskoků a 5 získaných faulů na zápas
Mitch Rolls – 11,2 bodu a 4 asistence na utkání
Jan Pavlík – 10,9 bodu na zápas

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta