Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 29.1.2013 v 6.09 hod. oznámil občan, že v DC1 v ulici 28. října parkují vozidla takovým způsobem, že brání chodcům v průchodu. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že v místě jsou špatně zaparkovaná tři vozidla. Přes PČR byli zjištěni majitelé vozidel, které hlídka MP kontaktovala. Řidiči svá vozidla ihned přeparkovali. Přestupky řešila hlídka domluvou.

Dne 28.11.2013 ve 22.49 hod. oznámil občan rušení nočního klidu reprodukovanou hudbou z bytu v domě v ul. Plzeňská v DC4. Na místo byla vyslána hlídka MP, která kontaktovala nájemníka inkriminovaného bytu. Jednalo se o třiatřicetiletého muže. Dotyčný se omluvil a hudbu ihned ztlumil. Přestupek řešila hlídka domluvou.

Dne 28.11.2013 v 16,00 hod. oznámil anonym, že v ul. Riegrova v DC2 se nějaký bezdomovec hrabe v kontejneru na elektroodpad. Hlídka MP na místě kontaktovala třiadvacetiletého muže. Ten po sobě veškerý nepořádek uklidil. Přestupek řešila hlídka MP uložením blokové pokuty.

Dne 28.11.2013 v 04.55 hod. oznámil občan z DC1, že jeho sousedka upadla za dveřmi zamčeného bytu a nemůže se zvednout. Na místo byla vyslána hlídka MP, která se ženou komunikovala přes uzamčené dveře a zjistila její totožnost. Jednalo se o osmdesátiletou ženu. Hlídce uvedla, že je po operaci nohy, chodí a holi a v bytě uklouzla. Dále uvedla, že klíče od bytu má její bývalý manžel, který bydlí v DC9. Strážník MP na uvedenou adresu zajel a bývalého manžela zraněné ženy kontaktoval. Ten se strážníkem zajel k bytu bývalé ženy a byt odemkl. Hlídka paní zvedla ze země a přivolala lékaře. Na místo dorazila sanitka, která ženu odvezla do nemocnice na ošetření.

Dne 27.11.2013 ve 12.30 hod. oznámila vedoucí prodejny v DC4, že zadrželi osobu při krádeži zboží. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že šestatřicetiletý muž ze Slovenska se pokusil odcizit 80 ks másel. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si záležitost převzala k dořešení.

Dne 26.11.2013 v 03.10 hodin oznámil občan, že se nachází v herně v DC 9, vyhrál na automatu určitou částku a obsluha mu ji odmítá vyplatit. Na místo byla vyslána hlídka MP, které majitelka herny, šestačtyřicetiletá žena, sdělila, že oznamovatel sice vyhrál nějaké peníze, ale zároveň jí dluží určitou částku a ona mu chtěla vyplatit rozdíl této částky. S tím muž nesouhlasil. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení záležitosti převzala.

Dne 25.11.2013 v 22.40 hodin oznámil občan, že v DC5 v ulici Předmostí leží pod Novým mostem nějaký muž. Na místo byla vyslána hlídka MP, která po příjezdu na místo sdělila, že se jedná o strážníkům dobře známého opilého jednapadesátiletého bezdomovce. Hlídce se jej nepodařilo probrat k vědomí, proto byla na místo přivolána záchranka, která muže odvezla do nemocnice na vyšetření.

Dne 25.11.2013 v 20.45 hodin oznámil občan, že ho v bytě v DC27 ohrožuje nožem jeho přítelkyně. Na místo byla vyslána hlídka MP, která po příjezdu na místo zjistila, že dvaadvacetiletý muž přišel nečekaně domů a nachytal svoji přítelkyni s jiným mužem. Když si chtěl sbalit věci a odejít z bytu, přítelkyně se mu v tom snažila zabránit. Muž si v přítomnosti hlídky zabalil své věci a z bytu odešel. Dle jeho sdělení se takto stěhuje asi po desáté. Hlídka MP dohlédla na jeho bezpečný odchod z bytu.

Zdroj: MP Děčín