Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 23.11.2013 v 16.30 hodin oznámila pracovnice obchodního domu v DC3, že v prodejně zadrželi muže podezřelého z krádeže. Na místo byla vyslána hlídka MP, která na místě zjistila, že čtyřiapadesátiletý muž z Ústí nad Labem odcizil zboží v hodnotě 83,- Kč. Hlídka s ním záležitost vyřešila uložením blokové pokuty a dotyčného z prodejny vykázala. Zboží bylo vráceno zpět obchodnímu domu.

Dne 23.11.2013 v 14.05 hodin oznámil pracovník bezpečnostní služby obchodního domu v DC4, že v prodejně potravin zadržel muže podezřelého z krádeže. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že v prodejně kradl sedmadvacetiletý muž z Děčína. S ohledem na mužovu minulost a opakované případ krádeží z jeho strany byla na místo přivolána hlídka PČR, která řešení události převzala.

Dne 22.11.2013 ve 20.30 hod. oznámil asistent prevence kriminality, že v DC32 se před tamní restaurací pohybuje opilý muž, neustále popíjí pivo a má s sebou na volno bojového psa. Na připomínku asistentů, že porušuje vyhlášku města, nijak nereaguje. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o dvaatřicetiletého muže z Roudnice nad Labem. Jeho pes mezitím napadl jiného psa a způsobil mu zranění. Hlídka poskytla majiteli zraněného psa totožnost muže a poučila jej, jak ve věci dále postupovat. Přestupek spočívající v konzumaci alkoholu na veřejném prostranství vyřešili strážníci uložením blokové pokuty.

Dne 22.11.2013 v 16.10 hodin oznámil muž, že v DC1 v ulici Plavební leží na chodníku nějaká žena, zřejmě je v podnapilém stavu. Na místo byla vyslána hlídka MP, která po příjezdu na místo zjistila, že na chodníku leží strážníkům dobře známá šestapadesátiletá žena, která se nacházela ve stavu pro ni obvyklém – opilá namol. S ohledem na to, že žena si pádem na chodník způsobila zranění hlavy, jí strážníci poskytli první pomoc a na místo přivolali záchranku, která ženu odvezla do nemocnice na ošetření.

Dne 21.11.2013 ve 22.35 hod. hod. oznámil občan, že u restaurace na Kamenické ulici se po zemi válí nějaká ožralá ženská, obsluha si s ní neví rady. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že před restaurací seděla totálně zpitá dvaatřicetiletá žena. Hlídce se z ženy, která hovořila poněkud opileckou češtinou, podařilo dostat, že bydlí u otce, která má byt naproti restauraci. Hlídka proto ženu doprovodila či lépe řečeno částečně donesla do místa bydliště, kde ji předala otci.

Dne 21.11.2013 ve 20.05 hod. oznámil muž z DC1, že v ul. Řetězová je kontejner na textil a do toho vlezl nějaký chlap. Věci teď vyhazuje ven a dělá okolo kontejneru bordel. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o „notorického“ lezce do těchto kontejnerů, osmatřicetiletého lezce bezdomovce. Hlídka jej nechala vše řádně uklidit a přestupek vyřešila na místě uložením blokové pokuty.

Dne 21.11.2013 v 19.45 hod. oznámila žena z DC32, že jí utekl menší černý pes rasy pudl s červeným obojkem na krku. Tato informace byla operační službou předána hlídce MP v DC32. Ve 20.25 hod. oznámil řidič, že jede z DC32 do Děčína a v Křešicích u školy běžel po silnici černý pes. Není vidět, málem ho přejel. Na místo byla vyslána hlídka MP, které se podařilo psa odchytit. Jednalo se o pudla, který odpovídal popisu. Hlídka je odvezla majitelce, která MP moc děkovala.

Dne 21.11.2013 v 7:35 hodin oznámil zaměstnanec Českých drah, že v DC12 v ulici Ústecká má údajně u trati docházet k pálení kabelů. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že na místě již nic nehoří. Přítomni byli dva muži, kteří řekli, že pálili poblíž kolejí nějaké předměty z domova. Jednalo se o sedmadvacetiletého a devětadvacetiletého muže z Děčína. Oběma mužům byla udělena bloková pokuta za znečištění veřejného prostranství, neboť okolo ohniště způsobili značný nepořádek, který museli pod dohledem strážníků uklidit.

Dne 20.11.2013 v 00.40 hod. oznámil občan z DC3 tři značně opilé muže, kteří se mezi sebou hádali a poté do sebe začali vzájemně strkat kousek od objektu Chlum. Na místo byla vyslána hlídka MP, která na místě zjistila, že tři muži ve věku čtyřicet dva a čtyřicet tři let se do sebe po konzumaci alkoholu fyzicky pustili a důvodem sporu byla údajná krádež mobilního telefonu. Údajný okradený nakonec telefon našel v jedné z kapes. Řešení na místě převzala projíždějící hlídka PČR.

Dne 19.11.2013 v 11.45 hod. oznámila řidička, že parkuje na parkovišti proti kinu Sněžník na Podmokelské ulici v DC4 a postavil se před ní řidič, zapnul výstražná světla a odešel neznámo kam. Na místo byla vyslána hlídka MP, která s dotyčným řidičem přestupek vyřešila uložením blokové pokuty.

Zdroj: MP Děčín