Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 19.11.2013 v 1.45 hod. oznámil občan z DC3 hádku v 8. patře v nechvalně známé ubytovně v ulici Zelená. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila hlasitý rozhovor v bytě osmatřicetileté nájemnice. Hlídka ji upozornila na možné rušení nočního klidu a na možnou pokutu za toto jednání. Dále byl již v domě klid.

Dne 18.11.2013 v 16.20 hod. oznámil občan z DC2, že v ul. Riegrova je kontejner na textil a do toho vlezl nějaký chlap. Věci teď vyhazuje ven a dělá bordel. Na místo byla vyslána hlídka MP, která sdělila, že se jedná o „notorického“ lezce do těchto kontejnerů, osmatřicetiletého bezdomovce. Pod dohledem hlídky muž vše uklidil. Záležitost hlídka řešila uložením blokové pokuty a muže z místa vykázala.

Dne 18.11.2013 v 5.50 hod. oznámila obsluha baru v DC1 staršího hosta, který nezaplatil útratu ve výši 120,- Kč a odešel do jiného baru. Na místo byla vyslána hlídka MP. Ta zjistila, že problémovým hostem je devětapadesátiletý muž z Děčína. Dotyčný u sebe neměl žádné peníze a v dalším baru mu s ohledem na silnou opilost odmítli podat další alkohol. Hlídka MP předala osobní údaje obsluze s pučením, jak dále při vymáhání postupovat a muže z místa vykázala.

Dne 17.11.2013 v 9.15 hod. si všimla hlídka MP na autobusové zastávce v DC32 mladíka, který pospával na lavičce, měl hlavu mezi koleny a v ruce držel poloprázdnou lahev vína. Hlídka mladíka vzbudila a vyzvala jej k prokázání totožnosti. Jelikož muž odmítl vyhovět výzvě hlídky k prokázání totožnosti a nemohl ani po poskytnutí nezbytné součinnosti hlídky svou totožnost prokázat, byl hlídkou MP předveden na obvodní oddělení Policie ČR. Jelikož mladík při předvedení neustále kladl aktivní odpor, použila hlídka proti němu hmaty a chvaty a poté mu byla nucena přiložit pouta. Na PČR bylo zjištěno, že se jedná o jednadvacetiletého muže z Děčína. Hlídka MP u dotyčného provedla orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která ukázala 0,95 promile. Jednání mladíka bude řešit příslušný správní orgán Magistrátu města Děčín.

Dne 16.11.2013 v 15.20 hod. oznámil občan, že v DC5 pod Novým mostem leží na komunikaci muž. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o jí dobře známého jednapadesátiletého bezdomovce, který se nacházel v pro něj typickém stavu – opilý „jak zákon káže“. Muž viditelné zranění neměl, ošetření ani jinou pomoc od hlídky MP nežádal. Hlídka dotyčného zvedla a dohlédla na jeho bezpečný odchod. Záležitost strážníci vyřešili domluvou.

Dne 16.11.2013 v 15.10 hod. oznámil občan z DC2, že do jejich domu se snaží dostat značně opilý muž. Na místo byla vyslána hlídka MP, která na místě zastihla pětačtyřicetiletého cizince, který se domníval, že jde domů. Bohužel alkohol, který předtím zkonzumoval, způsobil, že muž mírně zabloudil a domů šel o několik ulic dále. Hlídka jej nasměrovala do jeho skutečného bydliště a dohlédla na jeho bezpečný odchod.

Dne 16.11.2013 ve 12.35 hod. zastavila hlídka MP v DC1 v ulici K. Čapka zastavila vozidlo značky Škoda Favorit, jehož řidič projel jednosměrnou komunikací v protisměru. Hlídka zjistila totožnost řidiče. Jednalo se o čtyřiačtyřicetiletého muže z Děčína. Muž hlídce sdělil, že nevlastní řidičský průkaz. Hlídka u něj provedla orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která ukázala 0,39 promile. Dále hlídka zjistila, že vozidlo má propadlou STK. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení převzala.

Dne 15.11.2013 v 23:22 hodin oznámil občan, že v DC1 v ulici Myslbekova, někdo naházel dopravní zábrany do silnice. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že zábrany jsou v silnici. Strážníci je postavili na místo a spolu s hlídkou PČR, která současně dorazila na místo, kontaktovali skupinu, která se k jejich házení přiznala. Jednalo se o pětici mladých lidí ve věku kolem dvaceti let. Jedna z osob na opětovnou výzvu k prokázání totožnosti toto odmítla slovy obsahující poněkud vulgární označení pohlavních orgánů, kterými označila přítomné strážníky a policisty. Muž byl znovu vyzván k prokázání totožnosti s tím, že bude předveden ke zjištění totožnosti na OO PČR. Na to muž odvětil, že odchází domů a pokusil se z místa utéct. Po několika metrech běhu ale ztratil rovnováhu a upadl na zem, přičemž si odřel čelo. Na PČR byla provedena dechová zkouška, která u mladíka ukázala 1,42 promile. Jednání mladíka bude následně řešit příslušný správní orgán Magistrátu města Děčín.

Dne 15.11.2013 v 00.35 hod. oznámil občan z DC1, Pohraniční ulice, že se venku pere nějaký chlap se ženskou. Na místo byla vyslána hlídka MP, která kontaktovala jednačtyřicetiletou ženu a osmatřicetiletého muže. Jednalo se o druha a družku, oba v podnapilém stavu hráli v herně automaty a venku si vyřizovali názory na prohrané peníze. Nikdo z přítomných nechtěl nic řešit přes PČR. Hlídka oběma domluvila, doporučila trávit čas jinou aktivitou než sypáním peněz do hracích automatů a dohlédla na bezpečný odchod dvojice do místa bydliště.

Dne 14.11.2013 v 18.45 hod. oznámila žena z DC1, že se jí zaběhlo kotě a teď ho slyší z nějaké garáže. Zřejmě tam zaběhlo a někdo garáž zamknul. Na místo byla vyslána hlídka MP, které se podařilo ve 20.20 hod. kontaktovat majitele jedné z garáží. Ten garáž odemknul a kotě bylo předáno šťastné majitelce.

Dne 14.11.2013 v 17.05 hod. oznámila zaměstnankyně z prodejny v obchodním domě v DC4 zadržení osoby přistižené při krádeži zboží v hodnotě 364,- Kč. Strážník MP na místě zjistil totožnost zadržené osoby. Jednalo se o jednašedesátiletou ženu z Děčína. Strážník záležitost na místě vyřešil uložením blokové pokuty.

Dne 14.11.2013 v 15.15 hodin oznámil občan,že v DC 1 nějací výrostci poškozují nádobu na posypový materiál. Na místo byla vyslána hlídka MP, která po příjezdu na místo zjistila tři chlapce ve věku deset a jedenáct let, kteří rozhazovali posypový materiál. Hlídka jim nařídila materiál dát zpátky do nádoby a z místa je s důraznou domluvou vykázala.

Zdroj: MP Děčín