Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mpdecin_alesoDne 31.10.2013 v 20:03 hod. oznámil občan, že v ul. Kamenická v DC2 leží pod lampou veřejného osvětlení nějaký muž. Hlídka MP na místě kontaktovala značně podnapilého třiačtyřicetiletého muže z Děčína. Hlídka jej rozchodila a dohlédla na jeho bezpečný odchod do místa bydliště.

Dne 31.10.2013 v 17.17 hod. oznámil občan, že v DC2 v ulici Riegrova někdo vyhazuje z kontejneru na textil staré hadry. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o jí dobře známého osmatřicetiletého bezdomovce. Dotyčný za dohledu hlídky všechny vyházené hadry uložil zpět do kontejneru. Přestupek řešila hlídka domluvou.

Dne 31.10.2013 v 15.04 hod. oznámil občan, že v DC3 v ulici Litoměřická posedávají dva muži, kteří mají u sebe plastový kontejner žluté barvy a oznamovatel se domnívá, že jej někde odcizili. Na místo byla vyslána hlídka MP. Mezitím oznamovatel sdělil, že muži i s kontejnerem odcházejí směrem k železničnímu přejezdu. Hlídka u zmiňovaného přejezdu oba muže zadržela. Jednalo se o šestačtyřicetiletého a šestadvacetiletého muže. Oba hlídce sdělili, že kontejner vzali u stanoviště kontejnerů v ul. Jezdecká. Za dohledu hlídky oba muži vrátili plastový kontejner na původní místo. Po prověření, zda po nich není vyhlášeno pátrání, je hlídka z místa s domluvou vykázala.

Dne 31.10.2013 v 11.06 hod. oznámil občan z DC6, že v v jednom z bytů obytného domu slovně napadá muž ženu a oznamovatel se domnívá, že může dojít i k fyzickému násilí. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že v inkriminovaném bytě se pohádali devětadvacetiletý muž se svou o osm let mladší přítelkyní. K fyzickému napadení nedošlo. Oba jmenovaní doznali, že se mezi sebou hádají poměrně často a hlavním důvodem jsou finance. Hlídka oběma jmenovaným důrazně domluvila.

Dne 31.10.2013 v 05:55 hod. oznámil občan, že garáž v DC2 se mu zdá nějaká vypáčená. Hlídka MP na místě zjistila, že spodní část vrat je vyhnutá a uvnitř se někdo evidentně prohraboval. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si záležitost převzala k dořešení.

Dne 30.10.2013 ve 14.40 hod. oznámila žena z DC32, že její manžel se kterým nežije, stojí za dveřmi bytu, kde bydlí a snaží se dostat do bytu. Na místo byla vyslána hlídka MP. Za dveřmi bytu oznamovatelky byl hlídkou zjištěn dvaatřicetiletý muž, který hlídce sdělil, že si přišel pro nějaké osobní věci. V přítomnosti hlídky mu oznamovatelka věci vydala. Hlídka dohlédla na to, aby jednání mezi oběma proběhlo bez zbytečných konfliktů.

Dne 30.10.2013 v 10.50 hod. oznámila žena problém s jinou ženou na parkovišti u polikliniky v DC1. Strážník MP na místě zjistil, že oznamovatelka přijela na přeplněné parkoviště a vjela na parkovací místo, na které chtěla vjet také další řidička. Následovala sprcha urážek mezi oběma stranami. Strážník obě ženy poučil, že v případě urážek na cti se jedná o návrhový přestupek a doporučil další postup ve věci. Po poučení strážník dohlédl, aby konflikt dále nepokračoval.

 Zdroj: MP Děčín