Rubriky
Sport Zprávy

Děčín v Jindřichově Hradci neuspěl

hc decinJiž třinácté kolo měla na programu ve středu druhá hokejová liga. Děčín zajížděl do Jindřichova Hradce, kde se utkal s místním Vajgarem. Ten potvrdil zlepšující se formu a Medvědům sebral všechny body a zvítězil 4:1.

Úvod utkání přinesl šance na obou stranách. Nejprve se neprosadil Semrád před Formánkem, následně pak na druhé straně se v dobré střelecké pozici ocitl Racek, ale branku Vajgaru minul. Na počátku čtvrté minuty se do samostatného úniku dostal Oliverius, ale domácí brankář Bláha ho dokonale vychytal. V šesté minutě se do další šance dostal znovu Oliverius, a to dokonce ve vlastním oslabení. Mířil však těsně vedle Bláhovy klece. O šest minut později byl k vidění obrovský závar před Formánkovou brankou. Hostující gólman však proti Pekárkovi a Brabcovi uspěl. Už to vypadalo, že první třetina skončí bez branek, ale opak byl pravdou. V osmnácté minutě otevřeli skóre středečního utkání Děčínští, když potrestali chybu domácí obrany. ŠTĚPÁN KUCHYNKA přesně trefil odkrytou část Bláhovy svatyně a poslal Medvědy do vedení – 0:1. Chvíli poté ještě dvakrát zahrozil Faigl, ale oba jeho střelecké pokusy zlikvidoval dobře chytající Bláha. Poprvé do kabin se tak lépe šlo hostujícímu celku, který si vypracoval jednobrankový náskok.
Druhou třetinu začali lépe hráči Vajgaru, kteří si hned v jejím začátku vypracovali dvě slibné šance. Jenomže Formánek byl vždy připraven. Jenže ve 25. minutě se jim už vyrovnat podařilo. LUBOŠ VOŘÍŠEK zužitkoval přesnou přihrávku od Jasečka a nebyl pro něho problém poslat puk do odkryté děčínské branky – 1:1. O minutu později mohl Děčín znovu vést. Rackovu tutovou střelu ale Bláha chytil. Hrál se hokej nahoru dolů a oba týmy si vypracovaly dobré střelecké příležitosti. Oba brankáři však byli proti inkasování. Ve 38. minutě bylo před Bláhou celkem rušno, ale i tuto situaci domácí ustáli. Po druhé třetině svítil tedy na ukazateli skóre stav 1:1 a zápas byl pro oba tábory otevřený.
Ve 45. minutě se ve velké šanci ocitl Oliverius, ale znovu si vylámal zuby na domácím brankáři. Poté to zkoušel také Zika, ale ani on nebyl úspěšný. Hosté měli celkem tlak před domácí brankou, ale byl to Vajgar, kdo dokázal vstřelit branku. Ve 46. minutě se prosadil JINDŘICH KOTRLA, který strhl vedení na stranu svého celku – 2:1. Poté se opět hra přelévala z jedné strany na druhou a ve 49. minutě se snažil vyrovnat Šetka, jenže Bláha jeho střelu chytil do své lapačky. A v 55. minutě to byli znovu domácí, kdo udeřil. FILIP KASALÝ dal Vajgaru dvoubrankový náskok a velkou šanci na úspěch v dnešním utkání – 3:1. Čtyři minuty před koncem třetího dějství byl vyloučen domácí Štěpán na čtyři minuty za hákování a vysokou hůl a Medvědům se tak naskytla velká příležitost se zápasem ještě něco udělat. Ale dlouhou přesilovku nakonec využít nedokázali. V jejím závěru se také odhodlali k powerplay, leč marně. Naopak obdrželi gól do prázdné branky z hole ADAMA PŘIBYLA a Vajgar tak pečetil vítězství na 4:1. Děčín tak znovu nedokázal zvítězit potřetí v řadě.
KLH Vajgar Jindřichův Hradec – HC Děčín 4:1 (0:1;1:0;3:0)
Branky a nahrávky: 25. Voříšek (Jasečko), 46. Kotrla (Jasečko), 55. Kasalý (Jasečko), 60. Přibyl – 18. Kuchynka (Šetka, Racek)
Sestava HC Děčín:
Formánek (Šticha) – Hříbal, Procházka, Saska, Molnár, Zdvořáček, Kaltenböck – Faigl, Oliverius, Zika – Pořický, Müller, Kuchynka – Racek, Chládek, Šetka -Došlý
Vendula Zdražilová, HC Děčín