Rubriky
Kultura Zprávy

Adventní koncert pomůže útulku

zámek Benešov zimaBenešov nad Ploučnicí – První adventní koncert, který se na Státním zámku v Benešově nad Ploučnicí uskuteční 1. prosince, pomůže i děčínskému útulku pro toulavá a opuštěná zvířata. Na zámku se první prosincovou neděli představí nejen školní kapela ze Základní školy Na Stáni Děčín Yxes Joke ale lidé mohou materiálními dary pomoci i opuštěným zvířatům. „Víme, že provoz zařízení pro opuštěná zvířata není nijak lehký a proto jsme se rozhodli, že uspořádáme vánoce i těmto tvorům,“ uvedl kastelán zámku Zdeněk Henig.

Lidé mohou pod vánoční stromek přinést nejen materiální pomoc. „Peníze po nikom nechceme, ani chtít nemůžeme, ale lidé mohou v centrálním registru zakoupit čip a poté jej prostřednictvím zámku věnovat našemu zařízení. Čipy lze pořídit už od jednoho sta korun. Dále potřebujeme především dezinfekční, odčervovací a odblešovací prostředky, tenké deky, granule pro štěňata a koťata a pro psy s vysokou zátěží,“ vypočítala vedoucí děčínského útulku Evelína Jahelková. Dodala, že útulek bude rád za jakoukoli pomoc. Dárky pro opuštěná zvířata mohou lidé nosit také do městského kina, a to rovněž v neděli 1. prosince v rámci Mikulášské besídky.

Na adventním koncertu představí školáci své autorské vánoční koledy. Školní kapela Yxes Joke je známa nejenom děčínským, ale své jméno si do povědomí posluchačů zapsala už i za hranicemi České republiky.

Adventní koncert i vánoce pro děčínský útulek pořádá Státní zámek Benešov nad Ploučnicí ve spolupráci s městem Benešov nad Ploučnicí a Základní školou Na Stráni Děčín. Koncert se koná v neděli 1. prosince 2013 od 17:00 v budově Horního zámku a vstupné činí 20,- korun.

Dění na zámku můžete sledovat i na oficiálních stránkách zámku www.zamek-benesov.cz

Michaela Hlinková
NÁRODNÍ PAMÁTKOVÝ ÚSTAV
STÁTNÍ ZÁMEK BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ