Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie soud_aleso

Neposlouchal výzvy
DĚČÍN – S výtržníkem na lodi se potkala sedmnáctého října letošního roku hlídka děčínských strážců zákona. Mládenec krátce po poledni vylezl na ukotvenou loď, kde poškodil vlajkoslávy, prapory a osvětlení. Z paluby do řeky shodil gumový člun. Místní soukromá společnost vyčíslila škodu na třiatřicet tisíc českých korun. Zakročující policisté museli proti mladíkovi zakročit pomocí donucovacích prostředků, jelikož mladík se výzvám mužů zákona vzpouzel. Nakonec skončil s pouty na rukou a putoval k ošetření lékařem. Obvodní oddělení Děčín – Město bude včerejší událost dále vést s ohledem na možný přečin poškození cizí věci a výtržnictví.

Setkají se na úřadě
RUMBURK – Napadený muž dostal latí po zádech. Tu v rukou svíral rumburský třicátník, který patnáctého října prošel chodbou obytného domu v Rumburku až ke dveřím zdejšího bytu. Když se jeho obyvatel rozhodl vyjít ven z bytu, setkal se s úderem. Potyčka bude mít dohru na místním městském úřadu, kam byl rumburskými strážci zákona incident včerejšího dne předán.

Přišel o kameru
ČESKÁ KAMENICE – Z České republiky odjíždí s neblahou zkušeností. Svou Audi Q7 zaparkoval její majitel na silnici mezi Českou Kamenicí a Kerharticemi. Když se k vozidlu posléze vrátil, našel rozbité okno u zadních dveří a uvnitř auta chyběl jeho batoh s kamerou. Pravděpodobný přečin krádeže šetří policisté z českokamenického obvodního oddělení. Škoda se vyšplhala za hranici sto tisíc českých korun.

Hledají se sedla
ŠLUKNOV – Šluknovští policisté pátrají od středy šestnáctého října 2013 po dvou koňských sedlech, která zůstala odložená na pastvině v Císařském na Šluknovsku. Obě sedla v celkové hodnotě třináct tisíc českých korun zmizela během hodiny z pozemku nad stájí. Kdo má na svědomí zmizení odložených věcí a další okolnosti jejich zmizení leží na bedrech místních policistů. Událost je prošetřována i s ohledem na možný přečin krádeže.

Skončila v nemocnici
VARNSDORF – Cyklistka z Varnsdorfu utrpěla poranění, se kterým skončila v nemocnici. Když projížděla Kmochovou ulicí ve Varnsdorfu, objížděla stojící zaparkované vozidlo, jehož řidič s největší pravděpodobností přehlédl projíždějící ženu a otevřel dveře odstaveného vozu. Došlo k nárazu ženy do dveří a následnému pádu na vozovku. Řidič osobního vozidla jezdkyni poskytl první pomoc a odvezl ji do nemocnice. Dechová zkouška ukázala, že se incident odehrál bez požití alkoholu. Škoda směřuje ke třem tisícům českých korun. Nemilá událost je prošetřována dopravními policisty s ohledem na možný přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Děčín, 18. října 2013
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
E-mail : pisdc@mvcr.cz
Tel.: 974 432 207, 724 156 293