Rubriky
Dětem Zprávy

Zoo zve děti: Pojďte s námi ven!

zoo podzim_alesoPomalu, ale jistě se blíží podzimní prázdniny a proto je možná na čase zamyslet se nad programem našich dětí. Zajímavým tipem by mohla být akce zoologické zahrady v Děčíně. Ta láká děti na slogan „Pojďte s námi ven!“. „Ano, je to tak. Na úterý 29. října jsme přichystali zajímavý výlet mimo areál zoo, na kterém děti čeká mnoho zajímavého,“ potvrdila mluvčí zoo Alena Houšková. Cílem výletu bude chráněná přírodní oblast Libouchecké rybníčky a Holý vrch.

Na trase čeká účastníky nejen spousta her, ale i seznámení se zvířaty a rostlinami typickými pro danou oblast a nebude chybět ani táborák s opékáním buřtů. Dětem se budou věnovat lektoři environmentálního střediska ZooŠkola. „Dobrodružná výprava je určena pro celkem 15 dětí ve věku od 1. do 9. třídy základní školy a je nutné se na ni předem přihlásit. Lze tak učinit v Expozici Rajské ostrovy na Teplické ulici. Přihláška je ke stažení na webu www.zoodecin.cz v sekci Kalendář akcí nebo ji lze vyzvednou v Expozici Rajské ostrovy. Platná bude až po zaplacení účastnického poplatku ve výši 100,- korun,“ vysvětlila mluvčí zoo.

Sraz dětí je naplánován na dobu od 7 do 7.30 hodin v Expozici Rajské ostrovy, rozchod pak v 15 hodin tamtéž. Účastníky čeká přibližně pětikilometrová procházka, do Libouchce se skupina dopraví příměstskou dopravou.

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.