Rubriky
Sport Zprávy

Ze souboje ,,medvědů,, vyšli Děčínští naprázdno

HC DěčínV sobotu 5. 10. 2013 zajížděli Děčínští hokejisté v rámci šestého kola na led Ledních Medvědů PELHŘIMOV, vedoucího týmu skupiny západ ! Celé dvě třetiny nebylo jasné, kdo z utkání vyjde vítězně, až ve třetí třetině domácí Pelhřimov strhnul utkání na svoji stranu, a tak Děčín odjíždí bez bodu.

Nutno podotknout, že režii v poslední třetině měli pevně v rukách rozhodčí, kteří za stavu 3:3 nejprve neuznali 2 góly Děčína !! Dále pak hovoří za vše vyloučení v poměru 5 : 10  a na straně Děčína ještě Racek 10 minut, Vacek 10 minut, Merta 10 minut, Drnec 10+10 a Oliverius 5+20!
Hned na začátku utkání dali rozhodčí najevo, kdo bude utkání řídit, když v sedmé vteřině dostal hráč Děčína Racek desetiminutový trest. Děčín to vyvedlo z koncentrace a v čase 1:22 se Pelhřimov ujal vedení – 1:0. Ve třetí minutě bylo po faulu na děčínského Mertu nařízeno trestné střílení, které  David MERTA s přehledem proměnil – 1:1 . Ve 4. minutě putoval na trestnou lavici Hříbal, Děčín soupeři nedovolil, díky skvělé obranné hře skoro nic, avšak Zika fauloval a domácí dostali možnost hrát 20 vteřin přesilovku 5 na 3, ve které právě naopak měli Děčínští hokejisté šanci, kterou neproměnili. Šance si vytvořila obě mužstva, brankáři však byli vždy na svém místě. Ve 12 minutě dostali opět domácí možnost přesilové hry, kterou tentokrát využili – 2:1. Děčín přidal na obrátkách, když nejprve Merta tvrdou střelou po ledě hodně vystrašil gólmana Pelhřimova a vzápětí Saska zkoušel střelou od modré také pozornost brankáře.  V 16. minutě dostali také  Děčínští hokejisté  možnost si vyzkoušet přesilovou hru, bohužel i přes velký tlak  se nepodařilo skórovat. Děčín pokračoval v tlaku a byl za to odměněn brankou. V 18. minutě se trefil po krásném blafáku Štěpán KUCHYNKA a srovnal stav na 2:2. Minutu na to trefil Děčínský Müller tyč pelhřimovské svatyně! Dvanáct vteřin před koncem první třetiny putoval na trestnou lavici Merta, Pelhřimov dostal další šanci hrát přesilovou hru. První třetina skončila 2:2 ( počet střel 6:12 ve prospěch Děčína! )
Ve druhé třetině i v oslabení byli děčínští hráči velice aktivní, když Zika vyprášil střelou betony brankáře Pelhřimova, na druhé straně musel také Formánek řešit dvě zapeklité situace před svojí brankou! Pak následovala pětiminutovka, kdy si oba týmy vytvořily řadu šancí, které však oba brankáři svými bravurními zákroky dokázali vyřešit. Až ve 32. minutě se domácí dostali do přečíslení, které proměnili a ujali se vedení 3:2.  Po obdrženém gólu držel Formánek svými bravurními zákroky  šance Děčína na nějaký bod, když měl Pelhřimov dvě obrovské šance. Ve 35. minutě měl Děčín možnost hrát přesilovou hru 5 na 3 skoro celou minutu, a i přes obrovský tlak nenašel skulinku v brance Pelhřimova. Až při hře 5 na 4 srovnal stav v čase 36:05 David MERTA – 3:3, a tak skončila i druhá třetina. (Počet střel 10:16)
Začátek třetí třetiny opět domácí zahájili přesilovou hrou, když operovali v útočném pásmu, ale Formánek spolu se svými spoluhráči se srdnatě ubránili. Hned po skončení oslabení ve 41. minutě začal svoje ofenzivní manévry Děčín a ve 42. minutě dal gól, který však rozhodčí pro údajné posunutí branky NEUZNAL.  Medvědi pokračovali dále ve snaze dát branku a nejprve zkoušel štěstí velice aktivní Merta, poté Drnec nepropasíroval puk za brankovou čáru a vzápětí Oliverius netrefil prázdnou branku domácího týmu. V čase 45:31 OPĚT neuznal rozhodčí branku Děčína!  Ve 47. minutě hrál Děčín přesilovou  hru a v ní se do obrovské šance dostal Oliverius, který však netrefil prázdnou branku a pravidlo nedáš dostaneš se potvrdilo, když se z brejku Pelhřimov dostal do vedení 4:3. Děčín přidal na své aktivitě, vytvářel si místy drtivý tlak, začala ho ale brzdit vyloučení, když  byl nejprve poslán na trestnou lavici v čase 52:04  Zika a následně v čase 53:41 Oliverius a tuto nabídnutou přesilovou hru využili domácí a ujali se vedení 5:3 ! Od té chvíle Děčín už nehrál kompletní, když postupně začali být vylučovaní Vacek 10 minut, Drnec 10+10 minut, Oliverius 5+20, Merta 10 minut.
Minutu před koncem vykřesal ještě malou naději kontaktním gólem ZIKA – 5:4 !  Děčín poté sáhnul ke hře bez brankáře, ale dvacet vteřin před koncem však dostal gól do prázdné branky na 6:4 a tak také skončil tento dost divoký zápas.
Lední Medvědi PELHŘIMOV – HC DĚČÍN  6:4  ( 2:2, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 2. Bezděk (Hadrava Martin, Jelínek A.), 12. Tecl (Plachý, Hadrava Marek), 32. Kopic (Votápek), 49. Plachý (Beneš), 56. Adam (Kopic, Kubát), 60. Bezděk – 4. Merta, 18. Kuchynka (Merta), 37. Merta (Faigl), 59. Zika (Merta)
Sestava HC Děčín:
Formánek (Šticha) – Procházka, Hříbal, Kaltenböck, Motejlek, Saska, Molnár, Racek, Oliverius, Zika, Faigl, Merta, Kuchynka, Müller, Drnec, Vacek, Číhal, Šetka
Vyloučení: 5:10, navíc Racek, Vacek, Merta (všichni DEC) 10 min OT, Drnec TS, Oliverius 5+OK.
Využití: 2:2.
V oslabení: 1:0.
Diváci: 460.
Rozhodčí: Mertl – Kotlík, Zídek.

Střely na branku:
1.  6 : 12
2.  10 : 16
3.   6 : 8

Martin Šetka, HC Děčín