Rubriky
Kultura Turisti Zprávy

Zámecké trhy v Benešově letos naposledy

benešov zámekBenešov nad Ploučnicí – Poslední zámecké trhy roku 2013 se na Státním zámku v Benešově nad Ploučnicí uskuteční v neděli 20. října. „Zámecké trhy aneb nakupujte s tradicí“ si během letošní turistické sezony našly své zájemce, a to nejen z řad obyvatel samotného města Benešov nad Ploučnicí.

Říjnové trhy budou mít speciální atmosféru, budou patřit blížícímu se Svátku zesnulých, tedy Dušičkám. „Lidé budou mít možnost si na nádvoří Horního zámku nakoupit zboží s dušičkovou tématikou, od věnců až po svíčky,“ poznamenal kastelán Zdeněk Henig. Na své si přijdou rovněž mlsné jazýčky, chybět totiž nebude ani bohaté občerstvení a v podzimním počasí přijdou vhod i teplé nápoje v podobě svařeného vína či horké medoviny. Ochuzeny nebudou ani ti nejmenší, pro ně bude tentokrát přichystán dřevěný, ručně poháněný dobový kolotoč a tvořivé dílny.

Zámek své brány definitivně zavře 1. listopadu, se sezónou se rozloučí už tradiční akcí „Na zámku straší“. Do sklepení zámeckých budov se totiž na zimu opět stěhují strašidla a pohádkové bytosti, nejen děti se tak mohou přijít podívat na ty, kteří zámek obývají v zimě.

Státní zámek Benešov nad Ploučnicí