Rubriky
Zprávy

Události Policie České republiky

policie_alesoVybílený dům
DĚČÍN – Majitelé rodinného domu ve Vilsnici na Děčínsku zjistili ve středu druhého října ráno, že se jim do jejich obydlí zřejmě někdo vloupal. Obhlídkou vnitřních prostor se ukázalo, že jim z nemovitosti zmizel plynový kotel s vodovodními bateriemi, LCD televizorem a tři kusy propan butanových lahví. Dvacetitisícová škoda se stala smutnou upomínkou nepříjemného zjištění, se kterým se neváhali majitelé objektu obrátit na podmokelské policisty. Ti pracují na případu možné krádeže a porušování domovní svobody od středečního podvečeru. Pokud se jim podaří nasbírat dostatek důkazu a informací, může se na konci policejního šetření vynořit rozřešení případu.

Bez sekačky
DĚČÍN – Z uzamčené garáže nedaleko protékajícího Labe v Labské ulici zmizela v druhé polovině letošních zářijových dnů uložená sekačka na trávu. Pojízdný zahradní stroj v hodnotě osmnácti tisíc korun od středy druhého října letošního roku zaměstnává nejednoho policistu z děčínského obvodního oddělení. Zdejší zástupci magistrátu, v jehož majetku chybějící sekačka chybí, se připojili v přípravném trestním řízení nejen k žádosti o náhradu škody po případném pachateli, ale současně žádají i prošetření všech okolností možného přečinu krádeže.

Odčerpali z účtu
KRÁSNÁ LÍPA – Zatím došlo jen na jednoho z dvojice výtečníků. Ti si letos devátého září posvítili na mladého muže z Krásné Lípy. Mládenec procházející Křinickým náměstím se tu potkal se známým, který po něm požadoval zapůjčení finanční hotovosti. Po chvíli se k nim přidal třetí, který svou přítomností podpořil požadavek chtivého raubíře po penězích. Když prosbu mladíků nevyslyšel, měli se uchýlit k výhružkám se slovy : „Když nám nedáš peníze, tak tě zbijem !“. Z obavy o zdraví se jejich oběť uchýlila k bankomatu, kde byla za přítomnosti obou mladých mužů z bankomatu vybrána hotovost v celkové výši 7.000,- Kč. Tu si rozdělil mezi sebe. Oloupený mládenec se obrátil na krásnolipské policisty, kteří ve spolupráci s rumburskými kriminalisty vypárali dvojici podnikavců. Prvního října letošního roku sdělil policejní komisař obvinění téměř dvacetiletému muži ze Šluknovského výběžku. Za druhým obvinění putuje do vazební věznice. Prohřešek v podobě zločinu loupeže může oba útočníky připravit až o osm let pobytu na svobodě.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín