Rubriky
Zprávy

Události Policie České republiky

policie auto tyrsovka_alesoAch ta topná sezóna…
ŠLUKNOV – Ze šluknovského lesa v Karlově Údolí zmizelo začátkem letošního října několik vzrostlých stromů. Od letošního desátého října postrádají majitelé lesa šest vzrostlých stromů, mezi nimiž byly převážně javory. O pár dní později se ve stejném lese ztratily další dva. Tentokrát zmizel javor se smrkem. Škoda se pohybuje okolo deseti tisíc českých korun a před šluknovskými policisty stojí odhalení všech indicií, které mohou napomoci k odhalení nenechavých návštěvníků lesa. Z oznámené ztráty se tak posléze může vyklubat až přečin krádeže.

Kde je foťák?
DĚČÍN – Mladý muž z Děčína si v polovině letošního července vyhlédl na internetovém portálu obchodního charakteru fotoaparát. Podle pokynů zaslal na uvedený účet šest tisíc čtyři sta českých korun a doufal, že se se zaplaceným zbožím setká. Uběhlo několik měsíců a oznamovatel nemá v ruce nic. Dále už čekat nehodlal, a tak se obrátil na děčínské policisty.Ti roztočili kolečko ohledně pátrání po všech okolnostech možného přečinu podvodu. Za ten je možné uložit až dvouletý trest odnětím svobody, zákaz činnosti nebo propadnutí věci.

Řídil bez oprávnění
DĚČÍN – Deset minut po osmé hodině ráno čelil policejní kontrole, se kterou se potkal třiadvacátého října na Mostě Budovatelů v Děčíně. Jak se po chvíli ukázalo, řidič osobního vozidla modré barvy seděl za volantem neoprávněně. Jeho řidičské oprávnění postrádalo platnost, a tak se kontrolovaný dočkal policejního šetření s ohledem na přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což se v budoucnu může setkat až s tříletým odnětím svobody.
Neměl řidičák

RUMBURK – Nevlastní řidičské oprávnění a přesto usedl za volant a vydal se brázdit rumburské silnice. Sedmého října byl zastaven zdejšími policisty, kterým nebyl schopen předložit řidičský průkaz. Muži zákona si osobu v bílém WV Transportéru „proklepli“ a ta od té chvíle čelí policejnímu šetření po podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí vykázání. Včerejšího dne si navíc vyslechl sdělení podezření z uvedeného přečinu. Noční událost je vedena ve zkráceném přípravném řízení.

Nenašel ho
RUMBURK – Majitel osobního vozidla Hyundai Terracan stříbrné barvy postrádá své vozidlo od úterý dvaadvacátého října letošního roku. Osobní automobil zaparkoval na lesní cestě u silnice směřující z Nových Křečan na Šluknov. Od vozu odešel v půl deváté ráno. Když se k autu po necelých třech hodinách vrátil, místo už zelo prázdnotou. Ačkoliv ve vozidle bylo pár bezpečnostních prvků zabraňujících odcizení, nájezdu chtivých se zřejmě neubránilo. Po autě v hodnotě sto padesáti tisíc českých korun bylo vyhlášeno celostátní pátrání a jeho možné krádeži pracují kriminalisté z Rumburku.

Děčín, 24. října 2013
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín