Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 6.10.2013 v 17.00 hodin požádala ostraha nemocnice o vyslání hlídky MP na chirurgické oddělení, kde se jim v čekárně někdo pere. Na místo byla vyslána hlídka MP, která po příjezdu na místo zjistila, že se jedná o šestadvacetiletého muže a devatenáctiletou ženu. Hlídka zjistila, že dívka byla sanitou převezena do nemocnice po napadení svým přítelem. Ten za ní přijel do nemocnice, kde ji opět napadl. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která si záležitost převzala k dořešení.

Dne 5.10.2013 ve 23.05 hod. si hlídka MP při kontrolní činnosti v DC2 všimla známé osoby, jednapadesátiletého bezdomovce, o kterém hlídka věděla, že je osobou v pátrání Policie ČR. Po dohodě s Policií ČR byl zadržený muž převezen na obvodní oddělení Policie ČR, která si jej převzala k dalším úkonům.

Dne 5.10.2013 v 16.00 hodin oznámil občan, že v DC1 v ulici Stavební je ve vozidle Opel uzavřený v kufru vozidla pes. Na místo byla vyslána hlídka, která po příjezdu na místo zjistila, že pes v autě nemá žrádlo ani vodu a pootevřeným okénkem je cítit ven silný zápach. MP zjistila majitele vozidla, který uvedl, že vozidlo užívá jeho kamarád, kterého se ale nepodařilo zkontaktovat. Vzhledem k tomu, že kufr vozidla nebyl uzamčen, byl na místo přivolán pracovník útulku pro opuštěná zvířata, který psa vyzvedl a odvezl do útulku. Jednání vlastníka psa bude dále řešit příslušný správní orgán Magistrátu města Děčín.

Dne 4.10.2013 v 19.40 hod. oznámil občan z DC3, že na křižovatce ulic Oblouková – Březová jde muž s kolečkem a na něm veze velkou trubku. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jednalo o čtyřiapadesátiletého muže. Dotyčný hlídce sdělil, že trubku nalezl na rozestavěném chodníku a protože se mu to nevešlo na jeho připravený kočárek, porozhlédl se po stavbě, kde nalezl pracovní kolečko, které si vzal a trubku na něj naložil. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která si událost převzala k dořešení.

Dne 4.10.2013 v 15:25 hod. oznámil občan, že v ul. Purkyňova v DC2 nějaké vozidlo prorazilo vanu a olej vytekl na silnici. Hlídka MP na místě zjistila, že olej vytekl z vozidla Audi. Řidič vozu uvedl, že již překážku oznámil magistrátu. Hlídka informaci ověřila, na místo se následně dostavili pracovníci technických služeb, kteří olejovou skvrnu odstranili. Hlídka MP do té doby usměrňovala provoz na komunikaci.

Dne 4.10.2013 v 13.20 hod. oznámila žena, že v zahrádkářské kolonii v DC7 je v jednom oku na plotě chycená srnka. Hlídka MP na místě zjistila, že srnečka se sama nevyprostí, proto byla na místo přes linku 150 jednotka hasičů, která ho s pomocí strážníků vysvobodila a vypustila zpět do lesa.

Dne 4.10.2013 v 08:30 hod. oznámil občan, že v DC mu na žluté čáře parkuje dodávka a on nemůže zásobovat prodejnu. Hlídka MP na místě uzamkla vozidlo Hyundai a následně s řidičem přestupek vyřídila v blokovém řízení.

Zdroj: MP Děčín