Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 18.10.2013 v 09.35 hod. byla hlídka MP na základě stížností občanů vyslána do DC6,  Dělnická ulice, kde se mají v řadových garážích nad čerpací stanicí DPmD zdržovat závadové osoby, které znečišťují okolí. Hlídka MP na místě zjistila, že jedna z garáží je otevřená a v ní se nachází dvě osoby. V garáži měly rozkládací sedačku, televizi a elektrický vařič. Osoby sdělily, že v garáži bydlí už měsíc a garáž jim údajně pronajímá její majitel.
Při kontrole osob v garáži se na protější straně otevřely dveře další garáže, kde bydlí další osoba, která též sdělila, že garáž má pronajatou od majitele. Jelikož ani jedna z osob neměla žádný dokument o pronájmu, bylo zde důvodné podezření ze spáchání trestného činu, proto byla na místo přivolána hlídka PČR, která si věc na místě převzala. Vzhledem k tomu, že garáže jsou používané k jinému účelu než k jakým byly zkolaudovány, byla celá věc předána k dalšímu šetření i příslušnému odboru Magistrátu města Děčín.

Dne 18.10.2013 v 10.45 hod. oznámila pracovnice provozovny v DC1, že mají před provozovnou vyhrazené místo pro parkování a již delší dobu na něm parkuje neoprávněně jiné vozidlo. Na místo byla vyslána hlídka MP, která sdělila, že se řidič vozidla nenachází na místě a proto byla na vozidlo nasazena botička. Později byl přestupek vyřešen s řidičem na místě v blokovém řízení a vozidlo bylo přeparkováno.

Dne 18.10.2013 v 22:02 hodin ohlásil občan, že u Nebočad (DC33) nalezl na silnici volně běhajícího psa rasy bígl. OSMP byla na místo vyslána hlídka MP, která psa od oznamovatele převzala a umístila v útulku.

Dne 18.10.2013 v 23:31 hodin ohlásil občan, že v DC4 leží ve vchodu jednoho z domů opilá (a pomočená) žena. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o opilou ženu ve věku cca 65 let, která tvrdila, že byla napadena a okradena. Trvala na přivolání sanity. Viditelné zranění neměla žádné, ale stěžovala si na bolesti hlavy a zad. Přivolat chtěla i PČR. Na místo byla přivolána RZS i PČR. Celou věc si na místě převzala hlídka PČR. Žena byla následně převezena do nemocnice na pozorování. Jednalo se o strážníkům známou bezdomovkyni.

Dne 19.10.2013 v 08:45 hod. oznámil občan z DC2, že před výjezdem z jeho pozemku parkuje vozidlo způsobem znemožňujícím vyjetí. Hlídka MP na místě zjistila, že řidič překážejícího vozidla se na místě nenachází a proto vozidlo uzamkla botou a následně věc vyřešila v blokovém řízení.

Dne 19.10.2013 v 11:30 hod. oznámil občan, že v DC32 již delší dobu pobíhá štěně Vlkodava. Hlídka MP oznámení potvrdila a psa odchytla a odvedla na služebnu MP. Následně byli kontaktováni pracovníci útulku, kteří si psa od strážníků převzali a odvezli jej do útulku.

Dne 19.10.2013 v 21:49 hodin ohlásil občan, že v leží před jednou z garáží polonahý člověk. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že na zemi leží dvaapadesátiletá žena z Markvartic, která se v jedné z restaurací opila a pak se šla „nadýchat vzduchu“ a u garáže upadla. Vzápětí po příjezdu hlídky MP se dostavil na místo přítel dotyčné a její syn.Oba muži dotyčnou naložili do vozidla a převezli ji do nemocnice na prohlídku.

Dne 20.10.2013 v 00:45 hodin ohlásil občan, že v DC2, dochází k rušení nočního klidu. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že v jednom z bytů probíhala oslava návratu z Anglie jednoho z obyvatel bytu. Na pokyn hlídky MP byla hudba vypnuta a společnost rozpuštěna. Strážníci situaci monitorovali ještě 15 minut, ale dále již byl klid. Celá věc byla pro okamžité zanechání protiprávního jednání vyřešena domluvou.

Dne 20.10.2013 v 02:05 hodin ohlásil občan, že v DC4 dochází k rušení nočního klidu v jednom z bytů. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že majitel bytu slaví s přáteli. Na pokyn hlídky MP přítomní hudbu okamžitě vypnuli a rozešli se do svých domovů. Strážníci situaci monitorovali ještě 15 minut, přičemž v místě již byl klid. Celá věc byla pro okamžité zanechání protiprávního jednání vyřešena domluvou.

Dne 20.10.2013 v 02:45 hodin ohlásil občan, že v DC4, dochází k rušení nočního klidu hlukem, který vychází z jedné z restaurací. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že společnost pod „vedením“ obsluhy naplno zpívá (karaoke), což je slyšet po celém okolí. Na pokyn hlídky MP byla hudba vypnuta. V 03:06 hodin ohlásil občan, že rušení po odjezdu hlídky začalo znovu. Na místo byla opět vyslána hlídka MP, která rušení nočního klidu potvrdila. Po zjištění, že na místě zasahovala i hlídka PČR byl hlídkou MP sepsán úřední záznam o podezření ze spáchání přestupku a celá věc byla postoupena k dalšímu řešení příslušnému odboru magistrátu. Poté již byl v místě klid.

Dne 20.10.2013 v 03:35 hodin ohlásil občan z DC2, že z jednoho z bytů už druhý den slyší podezřelé zvuky a snad i volání o pomoc. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o byt, ve kterém žije dvaadevadesátiletá paní. Na zvonění strážníků nereagovala, jen sténala. Strážníkům se podařilo zjistit, že nedaleko bydlí její vnučka, která má od bytu klíče. Na výzvu hlídky MP se dotyčná dostavila na místo a byt odemkla. Paní našla ležící na zemi, avšak nezraněnou, jen se nedokázala dostat na postel a dále se o ní postarala.

dne 20.10.2013 v 12.20 hod. si hlídka MP všimla při přejezdu v DC4 mladíka, který vylepoval plakáty na sloupy veřejného osvětlení v okolí Hlavního nádraží. Jednalo se o šestnáctiletého mladíka z Děčína. Na pokyn hlídky MP všechny plakáty odstranil. Hlídka záležitost vyřešila na místě v blokovém řízení.

Dne 20.10.2013 v 14:45 hod. oznámil občan, že v jedné garáži v DC2 jsou klíče a je již od večera otevřená. Hlídka MP na místě zjistila, že se jedná o garáž, která je aktuálně využívána a majitel ji evidentně zapomněl zamknout. Hlídka MP provedla fotodokumentaci, garáž uzamkla a nalepila na ni lístek se vzkazem, že klíče jsou uloženy na služebně MP a o celé věci sepsala úřední záznam. V 17:30 hod. se na služebnu MP dostavil majitel garáže a klíče si převzal.

Dne 20.10.2013 v 15:10 hod. oznámili zaměstnanci obchodu v DC1, že v prodejně došlo k pokusu o krádež a pachatelka utekla když viděla, že prodavačky volají policii a při tom odhodila kradenou věc. Hlídka MP podle popisu zadržela jednatřicetiletou ženu z Děčína, která se ke krádeži přiznala. Krádež byla vyřešena na místě uložením blokové pokuty.

Zdroj: MP Děčín