Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 13.10.2013 ve 20.35 hod. zastavila hlídka MP v DC4 cyklistu, který jel na kole bez osvětlení po chodníku, čímž ohrožoval chodce. Jednalo se o devětatřicetiletého muže z Děčína, kterého hlídka za podobný přestupek řešila v posledních dnech několikrát. Muž hlídce opět sdělil, že je nezaměstnaný, nic se mu tedy stejně nestane a pokuty platit nebude. Strážníci muži sdělili, že přestupek bude projednávat příslušný správní orgán magistrátu města Děčín. Na to muž odpověděl, že tak jako tak nikam nepůjde a na kole si dál bude jezdit, jak chce. S ohledem na to, že hrozilo, že muž bude ve svém jednání pokračovat, mu hlídka jízdní kolo odejmula. Správní orgán může ve správním řízení uložit v daném případě sankci propadnutí věci. Muž následně z místa po poučení, jak bude s kolem naloženo, odešel po svých.

Dne 13.10.2013 v 17.45 hodin oznámil občan, že v DC 32 v ulici Verneřická jde z jedné ze zahrad kouř, zřejmě tam někdo spaluje listí nebo nějaké mokré dřevo. Na místo byl vyslán strážník MP, který zjistil, že jedna ze zahrádkářek chtěla spálit větve z okrasných keřů a když zjistila jak to kouří, pálení ihned zanechala. Strážník ji nařídil oheň uhasit a záležitost vyřešil domluvou.

Dne 12.10.2013 v 15:55 hod. zadržela hlídka MP v DC4 muže, který odpovídal popisu osoby hledané Policií ČR. Jednalo se o třiatřicetiletého muže z Děčína. Hlídka totožnost ověřila přes PČR, která potvrdila, že se jedná o hledanou osobu. Po dohodě s PČR byl zadržený muž odveden na obvodní oddělení PČR, která si jej převzala.

Dne 11.10.2013 v 16:30 hod. oznámila ostraha prodejny v DC1, že zadržela zloděje. Hlídka MP na místě zjistila, že třiašedesátiletý muž odcizil v obchodě zboží v hodnotě 50,- Kč. Strážníci záležitost vyřešili uložením blokové pokuty a muže z provozovny vykázali.

Dne 11.10.2013 v 15:05 hod. oznámil řidič, že naproti zastávce MHD v DC5 leží na zemi nějaký bezdomovec. Hlídka MP na místě kontaktovala třiapadesátiletého muže. Po prověření, zda dotyčný bezdomovec nepotřebuje lékařskou péči, jej strážníci z místa vykázali.

Dne 11.10.2013 v 08.05 hod. oznámil občan, že v ul. Bezručova v DC4 leží nějaká žena ve spacáku. Hlídka MP na místě kontaktovala jí dobře známou devětačtyřicetiletou bezdomovkyni, kterou z tohoto místa vykázala. Záležitost strážníci vyřešili domluvou.

Zdroj: MP Děčín