Rubriky
Zprávy

Učitelka zapomněla prvňáčky v autobusu, stíhala je stopem

autobusova doprava decin_alesoKrušné chvilky zažila učitelka jedné z děčínských základních škol při cestě s třídou prvňáčků na plavání. Když vystupovali z autobusu, nevšimla si, že dva žáci zůstali uvnitř. Vedení školy ji za prohřešek propustilo.

Učitelka v důchodovém věku ve škole zaskakovala za dlouhodobě nemocnou kolegyni. Ve středu vedla prvňáčky do jiné školy, která má bazén.

„Při vystupování z autobusu se dva hoši zapomněli, a ostatní vystoupili bez nich. Když si toho učitelka všimla, začala hned stopovat projíždějící auta. O ostatní děti se postaral doprovod,“ upřesnil ředitel školy Michal Slavík.

Učitelce zastavila projíždějící žena a obě se pustily za autobusem. Ten zatím dojel tři zastávky na konečnou, kde řidič zjistil, že má ve voze bezprizorní pasažéry. Přivolal proto strážníky.

Rodiče nakonec chlácholili ředitele
„Ještě než dorazili, přijela k autobusu učitelka. Chlapce převzala a ochotná řidička je odvezla zpátky na plavání,“ poznamenal Slavík.

Chlapci byli v pořádku a hned šli do bazénu. Horké chvilky naopak čekaly pedagogy.

„Když jsem rodičům říkal, co se stalo a omlouval se jim, postavili se k tomu naštěstí naprosto bezvadně. Nakonec ještě chlácholili oni mě. Kolegyně ale dostala výpověď,“ dodal ředitel.

Autor: Aleš Horáček
Zdroj: http://usti.idnes.cz/