Rubriky
Sport Zprávy

Luboš Bartoň oblékne po 15 letech opět děčínský dres!

lubos-bartonBK Děčín se dohodl do konce kalendářního roku na spolupráci s reprezentantem Lubošem Bartoňem. Odchovanec České Lípy oblékal dres BK Děčín naposledy v sezóně 1997/98, kdy výraznou měrou pomohl klubu k zisku historicky první bronzové medaile.

Zatím se jedná o otevřenou smlouvu do konce roku 2013 s možností Lubošova odchodu v případě zajímavé zahraniční nabídky – Bartoň tak může Děčín opustit i po několika odehraných utkáních (podobně jako vloni opustil USK Praha). Důvodem Lubošova angažování je především oboustranný zájem, ale také onemocnění Jakuba Houšky, kvůli kterému kapitán týmu určitě nestihne start sezóny.

Luboš by se měl k týmu připojit v pátek a pokud se podaří dotáhnout všechny administrativní záležitosti, bude v sobotu připraven k prvnímu utkání proti Pardubicím. Vedení BK Děčín pro to činí maximum.

Ve dvou sezónách 1996/97 a 97/98 stihl Luboš v dresu Děčína v 84 utkáních nastřílet 1209 bodů, což činí 14,4 bodu na utkání. Vloni kromě pěti utkání v dresu USK Praha hrál také za německý New Yorker Phantoms Braunschweig. V reprezentačním dresu se nejvýrazněji blýskl vítěznou trefou v utkání s Polskem, avšak celé jeho letní působení bylo velmi zdařilé.

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta