Rubriky
Sport Zprávy

Děčín z Vrchlabí neveze ani bod

hc decinDalší kolo měla na programu ve středu 16. 10. 2013 druhá hokejová liga a v jeho rámci zajížděli hokejisté Děčína do Vrchlabí, kde se utkali s místním Stadionem. Na dvě vítězství v řadě však Medvědi navázat nedokázali a z vrchlabského ledu nepřivezli ani bod.

Úvod utkání patřil domácím, jenž se po šestnácti vteřinách dostali do šance zásluhou obránce Vondráčka, který zavezl kotouč do obranného pásma Děčína. Následná kombinace před Formánkem však brankou neskončila. Hned na to se o stejnou situaci pokoušeli také Medvědi, ale nepřesnou rozehrávkou se sami vyhodili z domácího teritoria. V šesté minutě se hostující Müller dostal až do těsné blízkosti domácího brankáře, kterého ale překonat nedokázal. Na počátku osmé minuty byl vyloučen Kuchynka za zdržování hry a Vrchlabí se tak naskytla výhoda přesilové hry, v níž se do velké šance dostal Březina, ale Formánek dokázal svým zákrokem jeho dorážku zneškodnit. Jenže o chvíli později už Vrchlabští udeřili. ONDŘEJ HAMERSKÝ vyslal od modré čáry nechytatelnou střelu, se kterou Formánek nemohl vůbec nic dělat – 1:0. Ve třinácté minutě se pokusil o vyrovnání Zika, jenomže jeho střela minula branku o pár centimetrů. Naopak o tři minuty později museli Děčínští čelit další brance. TOMÁŠ ŠŤASTNÝ dokázal v situaci dva na jednoho zužitkovat přesný pas od svého spoluhráče a Vrchlabí šlo do dvoubrankového vedení – 2:0. Děčínští se ale nevzdali a pouhých osm vteřin před odchodem do kabin snížili zásluhou TOMÁŠE DRNCE, jenž svou samostatnou akci dotáhl až do konce – 2:1.
Ve 22. minutě druhé třetiny se v přesilové hře dostal ke střele Faigl, ale jeho střela blafákem pouze orazítkovala domácí klec. O chvíli později si Děčínští před brankou Vrchlabí vyrobili doslova střelnici a na Jeschkeho šly tři nebezpečné střely. Ve všech případech ale domácí ochránce svatyně uspěl. Ve 29. minutě už se ale znovu radovali Vrchlabští. ONDŘEJ BŘEZINA ujel děčínské obraně a střelou pod betony Formánka ho překonal – 3:1. Snížit se snažil Motejlek, v situaci tři na tři však trefil jen brusli jednoho z domácích obránců. A aby toho nebylo málo, domácí se znovu ve 34. minutě dostali do další velké šance, kdy se Fořt objevil zcela osamocený před Formánkem, před kterým však pouze promáchl a nebezpečí tak pro Děčín nehrozilo. Jenomže netrvalo dlouho a Formánek musel lovit puk ze své sítě už počtvrté. DAVID VONDRÁČEK mu totiž nedal vůbec žádnou šanci prudkou střelou z prostoru mezi kruhy – 4:1. To byla pro hosty pořádná sprcha a do kabin se jim rozhodně nešlo s dobrou náladou.
Od prvních vteřin třetího dějství se Děčínští snažili o snížení na rozdíl dvou branek, když si před Jeschkem vytvořili slušné šance. Domácí brankář byl však proti a skórovat Medvědům nepovolil. Ani střela Molnára ve 46. minutě brankou neskončila. Jeschke nemusel vůbec zasahovat, neboť puk mířil vedle. Střídající Lavinger v brankovišti Děčína překazil střelu Fořta a držel svůj tým v naději. Ta také chvíli na to přišla. DAVID MERTA zblízka propálil v brance Vrchlabí doslova vše, co mu stálo v cestě a vsítil tak velmi důležitou branku pro Medvědy – 4:2. V 50. minutě ale ujel Březina sám na Lavingera, jenž ale dokázal včas připravit své betony, aby střele zabránil. Jeho spoluhráči poté zahrozili před jeho protějškem, ale i ten ukázal svůj um a držel tak vedení svého celku stále na rozdílu dvou branek. V 53. minutě inkasoval dvě minuty za faul loktem domácí Bláha a Medvědům se naskytla příležitost snížit na rozdíl jediné branky v přesilové hře. Ale paradoxně ve vlastním oslabení ujel Fořt a jen díky skvělému zákroku Lavingera se mu skórovat nepodařilo. Domácí se poté také dostávali do šancí, ale Lavinger byl vždy na svém místě. Takřka minutu a půl před koncem třetí třetiny se Medvědi pokusili o powerplay a v ní se Zika ocitl sám před Jeschkem, ten ho ale vychytal. Děčín měl poté obrovskou příležitost, neboť na trestnou lavici byli posláni hned dva hráči domácího celku, a tak mohli hrát v přesile 6 na 3. V ní to třikrát zkoušel Kaltenböck, ale Jeschke svými zákroky držel svůj tým. Třetí pokus děčínského obránce skončil dokonce na břevnu branky Vrchlabí. Medvědům se už ale žádnou branku vsítit nepodařilo a z ledu Vrchlabí tak odešli poraženi.
HC Stadion Vrchlabí – HC Děčín 4:2 (2:1;2:0;0:1)
Branky a nahrávky:  9. Hamerský (Jirků, Filip M.), 17. Šťastný (Filip D., Gengel), 29. Březina (Bláha), 34. Vondráček (Gengel, Šťastný) – 20. Drnec, 47. Merta
Sestava HC Děčín:
Formánek (Lavinger) – Hříbal, Procházka, Kaltenböck, Motejlek, Molnár (A), Saska, Faigl, Oliverius (C), Zika (A), Merta, Racek, Kuchynka, Drnec, Chládek, Vacek Müller, Šetka
Vendula Zdražilová, HC Děčín