Rubriky
Sport Zprávy

Děčín přivítá v předehrávce Řisuty

řisutyDruhá hokejová liga, konkrétně skupina Západ, se ve středu nehraje, hráči mají volno. Jinak je tomu ale u dvou mužstev, a to u HC Děčín a HC Řisuty. Ti totiž v tento den oblečou výstroj a výzbroj, nazují brusle a vyrazí vstříc již druhému vzájemnému utkání v letošní sezóně. Je tomu tak z důvodu, že jde o předehrávku devatenáctého kola druhé hokejové ligy.

Oba celky, jak bylo zmíněno, se v letošní sezóně již utkaly a jistě všichni pamatují tuto přestřelku, která se odehrála na ledě ve Slaném, kde tým Řisut hraje svá domácí utkání. Děčín ve třetí třetině prohrával už 3:5, ale dokázal stav zápasu otočit ve svůj prospěch a necelou minutu před koncem třetí třetiny vedl 6:5. Jenomže Řisuty rychle vyrovnaly a poté pouhých deset vteřin před závěrečnou sirénou strhly vedení opět na svoji stranu a na domácím ledě tak nakonec braly všechny tři body za výhru 7:6.
Děčínští v posledním odehraném kole zajížděli do Pelhřimova, kde se střetli s lídrem tabulky, a to s místními Ledními Medvědy, kde rozhodně odehráli takřka vyrovnanou partii a svým výkonem rozhodně nezklamali. Pelhřimov však potvrdil prozatímní suverénnost v úvodu nové sezóny a první místo i po zápase s Děčínem obhájil po výhře 6:4. Děčínští by už potřebovali konečně zvítězit a ve středečním utkání se o to budou snažit.
To hráči Řisut v sobotu nehráli, neboť měli na svém ledě přivítat celek KLH Vajgar Jindřichův Hradec. Jenomže jihočeský tým má problémy s infekcí zápalu mozkových blan, a tak hygienik nařídil odložit  prozatím zápasy šestého a sedmého kola. V kole pátém hráli Řisutští na ledě Tábora, kde utrpěli debakl 2:9. Na tento výsledek by zcela jistě rádi zapomněli a pokusí se o to už v zápase s Děčínem.
Jak nakonec utkání dopadne a kdo si připíše vítězství ať už v základní hrací době nebo v nastaveném čase či penaltovém rozstřelu, se dozvíme ve středu ve večerních hodinách. Utkání na děčínském zimním stadionu začíná ve středu 9.10.2013 v 18:00 hodin a všichni jste do ochozů srdečně vítáni. Přijďte povzbudit Medvědy svými hlasivkami k zisku důležitých bodů do tabulky.
Online přenos: HC Děčín – HC Řisuty 
Vendula Zdražilová, HC Děčín