Rubriky
Sport Zprávy

Děčín porazil Řisuty po samostatných nájezdech

řisutyV předehrávce devatenáctého kola přivítal ve středu 9.10.2013 Děčín tým Řisut a opět bylo k vidění dost branek, jako to mezi oběma celky v posledních utkáních bývá. Po základní hrací době skončilo utkání nerozhodně 3:3 a na řadu muselo přijít prodloužení, ve kterém se ale nikomu vstřelit branku nepodařilo. Nakonec došlo na penaltový rozstřel, který vyhráli Děčínští hokejisté.

Úvod první třetiny rozhodně patřil hostům, kterých bylo plné kluziště. Dokonce hráli brzo o jednoho hráče v poli méně díky faulu Vlčka, ale byli to oni, kdo několikrát zahrozili před Lavingerem ve vlastním oslabení. Poté se dostali i do dalších slibných šancí, ale Lavinger byl vždy připraven. Až na konci šesté minuty tečoval střelu svého spoluhráče před Knapem Pořický, avšak tato situace brankou neskončila. O minutu a půl už se ale Medvědi prosadit dokázali. Pořický nahazoval puk před hostující branku, kde se ho zhostil JAN MOLNÁR a svou přízemní střelou Knapa překonal – 1:0. O šest minut později už ale bylo vyrovnáno. A paradoxně v situaci, kdy Medvědi hráli přesilovou hru. JAKUB KRAUS se ve vlastním oslabení dostal do samostatného úniku a své sólo dokázal přetavit ve vyrovnávací branku – 1:1. Poté nedokázal Děčín využít krátkou přesilovou hru 5 na 3 a ani poté již klasickou početní výhodu. A když se hostující hráč vrátil na led, za malou chvíli na to šly Řisuty do vedení zásluhou IVANA ZÁLESKÉHO a stav utkání tak jeho tým dokázal otočit ve svůj prospěch – 1:2.
Druhá třetina začala z obou stran opatrněji, ani jedno mužstvo nechtělo udělat hned na začátku druhého dějství chybu. Hned na to se ale do přečíslení dva na jednoho dostal Hanzl s Rackem, ale z akce nakonec nic nebylo. To však nemuselo Medvědům vůbec vadit, protože na konci 25. minuty se jim podařilo vyrovnat, a to při signalizovaném vyloučení hostujícího hráče. MARTIN HANZL se ve skrumáži před Knapem dokázal zorientovat a svou střelou ho dokázal prostřelit – 2:2. Z vyrovnávací branky se ale Medvědi příliš dlouho neradovali. O chvíli později totiž rozhodčí nařídil pro Řisuty trestné střílení za vhození hole a ONDŘEJ KRPATA ho následně dokázal proměnit – 2:3. Sedm minut na to rozhodčí znovu signalizoval trestné střílení, tentokráte pro Děčín, když byl Merta v jasné střelecké pozici faulován. Stejný hráč však ale proti Knapovi neuspěl. V závěru druhé třetiny ještě zahrozili hosté znovu, ale Lavinger puk za svá záda nepustil.
Třetí třetina začala situací, kdy se Landa dostal do samostatného úniku až před Lavingera a jen díky včasnému a hlavně pohotovému zákroku brankáře Děčína nešli hosté do dvoubrankového vedení. Poté byla k vidění série pohledných akcí na obou stranách, ale oba gólmani své týmy drželi. Děčínští si ale přeci jenom vypracovali více šancí a snažili se urputně o vyrovnání. Jenže recept na výborně hrající obranu a Knapa v brance Řisut nedokázali najít. Až v čase 51:46 se Děčín dočkal a to dokonce ve vlastním oslabení. Hrubou chybu obránce Řisut, který zpoza branky namazal puk přímo na čepel LUKÁŠE ZIKY, dokázal děčínský útočník přetavit ve vyrovnávací branku, když tváří v tvář Knapovi mu nedal vůbec žádnou šanci – 3:3.  O tři minuty později se ke střele napřáhl Pořický a po jeho projektilu zazvonila tyč hostující branky. Závěrečný tlak jak na straně Děčína tak také na hostující straně již žádnou branku nepřinesl, a tak utkání došlo do prodloužení. V něm se ale nikomu skórovat nepodařilo, i když k tomu oba týmy neměly rozhodně daleko. O vítězi tak musely rozhodnout samostatné nájezdy, v nichž svůj středeční výkon dokázal potvrdit Lavinger, který chytil všechny tři nájezdy Řisut. A protože se za Děčín dokázal prosadit jako jediný JAKUB POŘICKÝ, byl jeho nájezd právě tím rozhodujícím a Děčín si tak v tomto utkání připsal o bod navíc.
HC Děčín – HC Řisuty 4:3 po sam.nájezdech (1:2;1:1;1:0 – 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Molnár (Pořický), 25. Hanzl (Hříbal), 52. Zika, rozh. náj. Pořický – 13. Kraus, 16. Záleský (Landa, Sedláček), 26. Krpata
Sestava HC Děčín:
Lavinger (Formánek) – Hříbal, Stezka, Kaltenböck, Motejlek, Saska, Molnár, Procházka, Müller – Racek, Oliverius, Zika – Faigl, Merta, Kuchynka – Pořický, Hanzl, Vacek – Číhal, Drnec, Šetka
Vendula Zdražilová, HC Děčín