Rubriky
Kultura Turisti Zprávy

Benešovský zámek v listopadu nezavírá

Dolní zámek Benešov nad Ploučnicí - NPÚ Ústí nL.Benešov nad Ploučnicí – Brány Státního zámku v Benešově nad Ploučnicí zůstávají otevřené i po ukončení oficiální sezóny. Vedení zámku vychází vstříc prosbám návštěvníků a zámek bude otevřen ještě i v listopadu. „V listopadu nás mohou navštívit skupiny čítající více jak deset osob,“ poznamenal kastelán Zdeněk Henig. Pro ty, kteří v listopadu na zámek zavítají, je připravené také speciální vstupné. Dospělí se do obou zámků podívají za sedmdesát korun, děti pak za dvacetikorunu.

Návštěva zámku v listopadu má ale svá pravidla, ti co si chtějí interiéry prohlédnout, se musí nejprve telefonicky objednat a skupina návštěvníků musí čítat více jak deset osob.

Speciální listopadová akce je určená rovněž i školním kolektivům, výklad v obou zámcích je přizpůsoben tak, aby ho pochopily i ty nejmenší děti. Nárok na dvacetikorunové vstupné v rámci školní exkurze mají děti ve věku od 3 do 15 let. Pedagogický doprovod má vstup do zámku zdarma.
Všichni ti, kteří na zámek v listopadu zavítají, se navíc mohou těšit na jinak zapovězené prostory. „Během listopadu zpřístupníme i místa, kam se návštěvník běžně nedostane,“ dodal kastelán.

Skupiny se mohou objednávat telefonicky na 412 586 795 nebo 724 663 548, dále e-mailem hlinkova@usti.npu.cz. Zámek je v listopadu pro objednané skupiny otevřen denně.

Dění na zámku můžete sledovat i na oficiálních stránkách zámku www.zamek-benesov.cz