Rubriky
Zprávy

Agresivní muž skončil v poutech

MP_agresorS mimořádnou agresivitou se na hlídku strážníků a policistů vrhnul jednadvacetiletý muž z Děčína. Po rychlém zákroku ale skončil s pouty na rukou v policejní cele. Nyní mu hrozí obvinění z trestných činů poškozování cizí věci a výtržnictví.

Na muže, který poškozoval vybavení výletní lodi v Děčíně 1, upozornil jeden z kolemjdoucích občanů. Na místo byla ihned vyslána hlídka městské policie. Muž do jejího příjezdu demoloval vše, co mu na lodi přišlo pod ruku, strhával vlajky, lana a vytrhával elektrické kabely. Navíc hodil do vody záchranný člun, takže uplaval. Na zákonnou výzvu, aby svého jednání zanechal, reagoval slovy: „Já jsem nesmrtelný, tak si pro mě pojďte, všechny Vás zbiju!“ Strážníci a policisté, kteří se na místo dostavili, přelezli zábradlí lodi a snažili se muže zadržet, ten ale před nimi vylezl na stožár, kde se chytil vlajky a následně upadl obličejem na palubu. „Muž byl zjevně pod vlivem omamných látek. Za normálních okolností by člověk po takovém pádu sotva vstal, muž ale ihned vyskočil a začal útočit na všechny přítomné. Strážníci proti němu museli použít donucovací prostředky, zpacifikovat ho a nasadit mu služební pouta,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák.

Ani poté ale mužova agresivita neustávala a i když byl na zemi, snažil se alespoň nohou kopnout do zakročujících strážníků a policistů. Policisté mu proto přiložili pouta i na nohy, aby mu znemožnili pohyb. S ohledem na to, že při pádu muž utrpěl zranění a nebyl evidentně zcela při smyslech, policie jej převezla na ošetření do děčínské nemocnice. Záležitosti si k dalšímu dořešení převzala Policie ČR.

Mgr. Tomáš Pavlík, MBA
Městská policie Děčín