Rubriky
Kultura Zprávy

Vojska opět obsadila děčínský zámek

rychnov_sraz_vojenské techniky

Děčín/Rychnov – V rámci 28. ročníku srazu bojových vozidel v Rychnově u Verneřic se uskutečnila i jízda Děčínem. Historická vojenská vozidla si mohli zájemci prohlédnout v sobotu 7. září nejen na Masarykově náměstí, ale také na nádvoří děčínského zámku. K vidění byla vozidla vyrobená do roku 1945, česká vojenská vozidla i vozidla západní produkce.

Sraz bojových vozidel se v Rychnově koná vždy první víkend v září. „Sraz je určen pro vozidla vyrobená do roku 1945, ty mladší však mohou přijet také, ale pouze bojová vozidla české či západní produkce,“ poznamenal jeden z pořadatelů Petr Masojídek. Na své si stejně jako v minulých letech přišli nejen milovníci bojové techniky, ale i mlsné jazýčky.

Pochoutky přímo z polní kuchyně si totiž pro účastníky přichystali přátelé vojenské historické techniky ze Hřenska. „Chtěl bych všem, kteří se na bezchybném chodu kuchyně po celý víkend podíleli, poděkovat,“ řekl Jan Křížek ze Hřenska. A nabídkou polní kuchyně byli všichni vskutku nadšení. K dostaní kromě guláše či polévky, byl totiž i řízek s bramborových salátem či svíčková s knedlíkem.

Další fotografie z akce…

Michaela Hlinková