Rubriky
Zprávy

Podzim na zámku v Benešově nad Ploučnicí

benešov zámekBenešov nad Ploučnicí – Ten, kdo v září či říjnu navštíví Státní zámek v Benešově nad Ploučnicí, se může těšit na překvapení. Každý z návštěvníků se totiž podívá tam, kam se návštěvník normálně nedostane. „Stejně jako každý zámek v republice i na našem jsou prostory, které jsou návštěvníkům běžně zapovězeny, ten, kdo je chce poznat, k nám musí zavítat právě v podzimní čas,“ řekl kastelán Zdeněk Henig . Kam se návštěvníci podívají, však prozradit nechtěl.

Zámek v Benešově nad Ploučnicí je v září otevřen denně mimo pondělí od 10:00 do 17:00. V říjnu je otevřeno denně mimo pondělí a úterý a zámek své brány zavírá už v 16:00. „V říjnu jsou běžnými prohlídkovými dny jen sobota a neděle, ale pokud nás ve všední den navštíví skupina více jak tří lidí, tak se prohlídka samozřejmě uskuteční,“ dodal kastelán. Návštěvníci musí počítat také s tím, že poslední prohlídka se koná hodinu před zavírací dobou.

Na říjen zámek chystá také poslední letošní trhy. „Zámecké trhy aneb nakupujte s tradicí, se tentokrát ponesou v duchu Dušiček, tedy v duchu svátku zesnulých,“ doplnil kastelán. To však není vše, na své si přijdou i děti, a to 1. listopadu, na zámek totiž zavítají strašidla. Akce na Zámku straší se už pomalu ale jistě stává tradiční tečkou turistické sezoně.

Dění na zámku můžete sledovat i na oficiálních stránkách zámku www.zamek-benesov.cz