Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi vyzvou na svém ledě Žihadla z Moravských Budějovic

hc decinMedvědi versus Žihadla, tak by se dal nazvat souboj středečního utkání v Děčíně. Dalším kolem totiž pokračuje ve středu 25. 9. 2013 druhá hokejová liga a hokejisté Děčína se podruhé představí na svém ledě před svými diváky. Do Děčína zavítá další letošní nováček, a to tým HC Moravské Budějovice 2005.

Moravské Budějovice mají na svém kontě prozatím 4 body, když nejprve prohrály v Milevsku po samostatných nájezdech a připsaly si tak první ligový bod. Ve druhém kole však vyzvaly ve svém teritoriu dalšího nováčka druhé ligy, a to Vrchlabí. A doma byli hokejisté Moravských Budějovic úspěšní stoprocentně, připsali si totiž těsnou výhru 3:2. V tabulce jim tedy v současné době patří šesté místo.
Naproti tomu Děčín v prvním kole plně bodoval se Žďárem nad Sázavou, když nepříznivý stav otočil až ve třetí třetině. Ve druhém kole sehráli Děčínští zápas ve Slaném s týmem Řisut. Ve třetí třetině prohrávali už 3:5, ale opět se pokusili o nemožné a zápas otočili ve svůj prospěch na 6:5. Tento stav vydržel pouze necelou minutu před koncem třetího dějství. Řisutští totiž dokázali v poslední minutě dvěma brankami opět strhnout vedení na svou stranu a nakonec získali všechny tři body. Děčín tak 55 vteřin před koncem třetí třetiny sahal po třech bodech, nakonec ale odjel s prázdnou. Děčínu nyní patří devátá příčka v tabulce druhé ligy.
Ve středu tak mají Medvědi znovu šanci na zisk dalších důležitých bodů v domácím prostředí, ale proti Žihadlům z Moravských Budějovic to určitě jednoduché mít nebudou. Hosté se budou snažit na poslední výhru navázat a pokusí se na děčínském ledě urvat nějaký ten bod.
Utkání na děčínském zimním stadionu začíná ve středu 25.4.2013 v 18:00 hodin a všichni jste do hlediště srdečně vítání. Přijďte povzbudit hráče Děčína svými hlasivkami k zisku dalších bodů.
Online přenos: HC Děčín – HC Moravské Budějovice 2005
Vendula Zdražilová, HC Děčín