Rubriky
Sport Zprávy

Gastonův memoriál 2013

gastonum memorialJiž popáté se stane řeka Labe dějištěm plaveckého maratonu pořádaného na počest lachtana Gastona, který tragicky zahynul při povodních v roce 2002. Závod, který si rok od roku získává mezi plavci čím dál větší popularitu, bude odstartován v sobotu 31. 8. v 11 hod. od ústecké restaurace Labská Bašta.

Cíl je opět na děčínském Smetanově nábřeží a závodu se letos zúčastní početná skupina hendikepovaných plavců, kteří budou usilovat pod dohledem komisaře agentury Dobrý den o zápisy do České knihy rekordů.

Také se opět objeví vítězové tří předešlých ročníků Tomáš Kolegar (kategorie ploutve) a Michal Spurný. Ti budou mít s obhajobou prvenství zřejmě spousty práce, protože ve startovním poli se opět objeví bratři Parlesákové, Petr Rouček, Marek Peterka ( všichni Triade Děčín ) či Jarda Srňánek (SK vodní pólo Děčín) ale možná bude překvapením dvojice polských dálkových plavců, kteří přislíbili svou účast na závodě.

Pro ostatní bude Gastonův memoriál opět příležitostí prověřit svou fyzickou a psychickou odolnost v jednom z nejdelších plaveckých závodů v Evropě.

Zdroj: Magistrát města Děčín