Rubriky
Politika Zprávy

Demonstrace nespokojenosti se systémem sociálních dávek

20130826-102401.jpg

Více než stovka děčíňáků přišla v sobotu po obědě na Masarykovo náměstí vyjádřit nespokojenost nad systémem sociálních dávek. Pokojné vyjádření naštěstí nenarušili extrémisti, ikdyž sami účastníci vidí pokojnou demonstraci jako ne účinnou.

Za mnoho příběhů a konkrétních případů zneužívání dávek:
„Začíná to v porodnici, kde platíme cikánům porod, mateřskou, pak je nutíme a platíme školku, do které beztak moc nechodí, o škole a prospěchu nemluvě, takže nám vyrostou klacci, co akurát kradou. Do té doby přijímají dávky rodiče. No a pak to není lepší – do práce chodit nebudou, takže dávky v nezaměstnanosti a životní nouzi a aby bylo víc, no tak si udělají děti a mohli pobírat rodičovskou. Víte pane, kolik těch dávek je, to se zeptejte jakýhokoli černýho, ví to líp jak ženský na sociálce…“

Je potřeba s tím ale něco dělat. Ekonomika je v krizi, stát si na výdaje musí půjčovat.
„Jaký musí dostat státní úředníci impuls, aby zacali s tímto neutěšeným stavem něco dělat je otázka, na kterou možná v dohledné době dostaneme odpověď. Lidé jsou totiž pořádně nasraný!“.
Sociální dávky, které mají lidem pomáhat jen prohlubují jejich krizi a berou motivaci k práci.

Extrémní názory a jednoduchá řešení pak nacházejí sluchu, to by bylo škoda. Nenásilí a liberální postoj by mohly vydržet a sobotní akce dokázala, že demonstrovat jde i bez vyrválu a násilí.

20130826-102415.jpg

Zdroj: redakční pošta