Rubriky
Sport Zprávy

Největší amatérský triatlonový závod ve Šluknovském výběžku se poběží již po dvacáté

H-Triatlon2013Sdružení H-Triatlon a město Jiříkov pořádá v sobotu 3. srpna jubilejní 20. ročník největšího triatlonového závodu ve Šluknovském výběžku „Houmrův triatlon“. Závod, který se bude konat ve Sportovním areálu města Jiříkov u Rumburka, však není určen pouze sportovcům a sportovním nadšencům, ale také hudebním fanouškům. Pro diváky je opět připraven bohatý doprovodný program, na kterém vystoupí například kapely Mig 21, Ivan Mládek, Ivan Hlas, UDG, Legendy se vrací, Bára Zemanová, Crossband nebo Marcel Band.

Harmonogram závodu:
7:30 – 9:30 Prezentace závodníků
10:00 Start kategorie SPORT – ženy/muži
(plavání 800m, kolo 50km, běh 8km)
10:15 Start kategorie KLASIK – ženy/muž/štafety
(plavání 400m, kolo 25km, běh 4km)
10:30 Start kategorie HOBBY – ženy/muži
(plavání 400m, kolo 25km, běh 2km)
10:45 Start dětské kategorie
(běh 100 – 1 000m)
13:00 Vyhlášení výsledků
13.30 Hudební vystoupení

„Našim cílem je povzbudit amatérské sportovce, aby se v duchu našeho hesla – Tělo musíme překvapit – objevili na startu po boku profesionálů,“ říká ředitel závodu Vladislav Dykast. Závod je proto rozdělen dle pohlaví, věku a výkonnosti. Nejmenší účastníci mohou startovat v dětských kategoriích a pro dospělé soutěžící jsou připraveny sportovní disciplíny na tratích ve třech úrovních náročnosti. Pro plavání, běh a jízdu na kole si mají možnost vybrat trať hobby, klasik či sport a rozdělit se mohou také do štafetových týmů. Závod se rok od roku těší většímu zájmu. Je to především kvůli možnosti výběru tratí, jejichž délka umožňuje účast všech věkových kategorií, ale také díky profesionálnímu sportovnímu servisu. Závodníci se mohou i letos těšit na čipovou časomíru s mezičasy, SMS s výsledkem, certifikát, číslo se jménem (platí při včasné registraci a platbě), startovní set (jablko, voda, pytel na věci, úschovna a další).

Po ukončení sportovních aktivit čeká na účastníky závodu i přihlížející diváky bohatý hudební festival, jehož součástí bude i slosování tomboly o zajímavé ceny. V průběhu celého dne jsou připraveny soutěže a atrakce pro děti (skákací hrad, trampolíny, lov rybiček, skákání v pytli a další). Dospělí si mohou oživit základy první pomoci nebo vyzkoušet tzv. „alko-brýle“.

Pro urychlení prezentace účastníků v den závodu zavedli organizátoři možnost online registrace s platbou startovného předem, které je až do 31. července snížené. Součástí startovného ve výši 150 Kč či 300 Kč (v závislosti na termínu registrace, děti zdarma) je občerstvení, sportovní zázemí a startovní číslo s vlastním jménem. Účastníci se mohou přihlásit i v den konání závodu. Parkování a ubytování ve stanovém městečku je v rámci areálu závodu zdarma stejně jako WC a sprchy.

Více informací a online registrace na www.htriatlon.cz nebo na Facebooku www.facebook.com/houmruvtriatlon

Akce je profesionálně zabezpečena zástupci Zdravotní záchranné služby.

Zdroj: redakční pošta