Rubriky
Kultura Turisti Zprávy

Letní kino v Děčíně

letni-kino2013Kino Sněžník ve spolupráci se Sport areálem Děčín a Zámkem Děčín zve všechny na premiérové digitální letní kino!

Kdy a Kde
Od 10.7.do 28.7. ve Sportovním areálu Děčín
na Starém městě za zimním stadiónem (Ve Vilách 1020/19, 405 02, Děčín I )
Od 29.7. do 8.8. na druhém nádvoří děčínského zámku
(Dlouhá jízda 1254, 405 02, Děčín 1)

Program

Mnoho klasických nedigitalizovaných letních kin omezuje svůj provoz, protože nevznikají již premiéry na klasických 35mm filmových kotoučích. V letní kino v Děčíně je tak mimořádný projekt dočasné instalace zapůjčené digitální promítací techniky umožňující promítat ve vysoké kvalitě digitálního standardu a nabídnout divákům a návštěvníkům ze širokého okolí reprízy toho nejlepšího za poslední půl rok i premiéry v den svého uvedení na 12 metrovém promítacím plátně.

S neopakovatelnou atmosférou letního kina pod širým nebem tak bude možné shlédnout i digitalizované skvosty světové kinematografie jako „Tenkrát na západě“ nebo „Někdo to rád horké“, dále také záznam koncertu legendární britské skupiny „Queen v Budapešti“ z roku 1986, filmové zpracování světového muzikálu „Bídníci“, horor „Světová válka Z“ nebo animovanou pohádku na motivy známého komiksu „Čtyřlístek ve službách krále“.

V premiéře bude uveden poslední film Alice Nellis a držitel divácké ceny z MMF v Karlových Varech „Revival“, americká komedie z prostředí firmy Google „Stážisti“, hvězdně obsazená akční krimikomedie „RED 2“ nebo poslední film Woody Allena „Jasmíniny slzy“.
Milovníci Sci-Fi si z pohledu premiér přijdou na své u filmů „Pacific Rim – Útok na Zemi“ a komedie údajně navazující na úspěšnou sérii Muži v černém „R.I.P.D-URNA – Útvar Rozhodně Neživých Agentů“.
Studio Disney bude zastoupené premiéru filmu „Osamělý jezdec“ s Johnny Deppem v hlavní roli.
Matta Damona a Michaele Douglase bude možné vidět v premiéře životopisného filmu o slavném pianistovi „Liberace!“
V programu je mnoho dalšího. Bez ohledu na žánr a věk si vybere každý.

Organizace

Na obou místech je pro diváky připravena možnost zakoupení občerstvení, nápojů a popcornu. Bude otevřena restaurace na stadionu i zámecká kavárna na zámku. Z těchto důvodů není dovoleno vnášet do areálů vlastní občerstvení a nápoje. Na stadionu diváky čeká krytá tribuna s 230 nečíslovanými sedadly. V případě zájmu jsme schopni podle stavu rezervací navýšit kapacitu až na 500 míst. Stejně jako v minulém roce si divák může donést i vlastní židličku nebo křesílko z domova.

Patnáct minut po skončení projekce budou pro diváky připraveny ve spolupráci s děčínským dopravním podnikem rozvozové autobusy, kterými se za běžné jízdné (včetně časových jízdenek) dostanou do Bynova, Želenic, Nebočad a Kamenickou ulici.
Celý program diváci najdou na webu kina – www.kinosneznik.cz a na portálu vstupenkadecin.cz. Na těchto webech je možné také vstupenky zarezervovat, či zakoupit.

Aktuální informace a provozní opatření budou zveřejňována na facebookovém profilu kina (facebook.com/kinosneznik.cz)
Hraje se i za deště. Areály budou otevřeny vždy hodinu před začátkem projekce, která až na jednu výjimku bude začínat ve 21:30. Jsme ale závislí na přírodě, a tak je možné posunutí začátku do úplného setmění.

Těšíme se na Vás na letním kině v Děčíně
Mgr. Martin Pošta
zástupce ředitele Městského divadla Děčín a vedoucí kina

Zdroj: mmdecin.cz