Rubriky
Zprávy

Zdravotně postižené a nezaměstnané neodradily od vzdělávání ve Slunečnici ani povodně

troji efektVe čtvrtek 6. 6. 2013 úspěšně ukončilo prvních 10 osob kurz Profesních dovedností v projektu Trojí efekt. „Účastníci dojížděli na kurz v době povodní, někteří mají sami zatopené byty, ostatní se na vzdělávání složitě dostávali vlaky a kyvadlovou dopravou od Jílového, ze Želenic i z Ústí. Velmi nás to potěšilo, protože motivace našich účastníků pro vlastní práci a změnu života je úžasná“, uvedla Šárka Zimová Dostálová.

Slunečnice, o.s. zahájila v pátek 31. 5. 1 běh projektu Trojí efekt, podpořeného Evropským sociálním fondem, právě motivačním kurzem Profesní dovednosti, který měl účastníky nasměrovat na cestu k pracovní a finanční soběstačnosti. Jsou nyní připraveni na intenzivní dvouměsíční kurz Základů podnikání, který jim pomůže založit jejich vlastní živnost. V následujících měsících si pak mohou absolventi vybrat další profesní kurzy podle potřeby svého podnikání.

Projekt samotný bude trvat do března 2015 a bude realizován v celkem 5 bězích. Lidé nad 50 let a lidé se zdravotním postižením se tak do něj mohou hlásit i nadále, pro všechny je připravený bohatý program a dlouhodobá podpora. Vedle 25 zahájených živností projekt počítá i s 10 podpořenými pracovními místy a pracovní praxí.

Šárka Zimová Dostálová, Slunečnice, o.s.
6. 6. 2013