Rubriky
Zprávy

Zámek v Benešově se opět otevře i v noci

SONY DSCBenešov nad Ploučnicí – I na letošní letní prázdniny chystá Státní zámek v Benešově nad Ploučnicí už tradiční Noční prohlídky kouzelného zámku. Prohlídky se během letních prázdnin uskuteční hned čtyři, a to 6. a 20. července a 3. a17. srpna.

Zahajovací prohlídka, která se uskuteční 6. července, bude i s překvapením. „Kromě dobových postav v expozici chystáme pro návštěvníky ještě překvapení i na nádvoří Dolního zámku. Prozradím pouze, že o překvapení se postará Skupina historického šermu a řemesel Avalon ze Štětí, kdo chce znát podrobnosti, tak ať k nám v červenci zavítá,“ lákal kastelán Státního zámku Benešov nad Ploučnicí Zdeněk Henig. Návštěvníci se tak mohou těšit nejen na prohlídku zámku v doprovodu strašidel a dobových postav.

To však stále ještě není vše. Zámek své brány otevře i zahradníkům, řemeslníkům i jiným trhovcům. Zámecké trhy aneb nakupujte s tradicí totiž neutichnou ani v létě. Trhy se uskuteční 20. července a 11. srpna, a to vždy na nádvoří Horního zámku.

Finální tečku letním prázdninám dá opět tradiční celorepubliková akce, a to Hradozámecká noc. „Těšit se můžete na noční prohlídku v doprovodu průvodců v dobových kostýmech, chybět nebudou ani strašidla a Bílá paní. Celý program bude doplněn renesanční hudbou,“ nastínil program Henig.

O Noční prohlídky kouzelného zámku je velký zájem, proto je vhodné se předem telefonicky či e-mailem domluvit na volném termínu.
Aktuální informace z dění na zámku naleznete na oficiálních internetových stránkách www.zamek-benesov-cz.

Objednávky prohlídek a informace:
E-mail: benesov@usti.npu.cz
Správa zámku: 412 586 795
(v době od 7.00 – 15.30 kromě soboty a neděle)
Recepce zámku: 412 586 575
(v sezoně dle návštěvního řádu)