Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie soud_alesoVykradené chalupy
DĚČÍN – Nevítané návštěvy rekreačních objektů jsou v poslední době velmi rozšířeným jevem. Vlastníci rekreačních objektů ve Varnsdorfu a ve Starých Křečanech přišli během prvních květnových dní o věci v hodnotě přesahující částku padesáti tisíc českých korun. V zahradní chatce ve Varnsdrofu zanechal majitel motorovou pilu. Když se do ní opět vrátil, chybělo mu kromě ní i několik lahví alkoholu a spací pytel. Majitelé starokřečanských rekreačních chalup přišli o zahradní nářadí a další uskladněné věci. V místech svého odpočinku nalezli už jen stopy násilného vniknutí a chybějící zařízení. Kdo z domů odnesl odložený skútr, televizor či zahradní čerpadlo nyní zaměstnává rumburské strážce zákona… Posledním oznámeným případem z uplynulého víkendu je velmi podezřelé zmizení dvou lahví alkoholu ze zahradní chatky v Bechlejovicích. Její majitel vyčíslil škodu na částku 2.180,- Kč.

Bez sKarty
DĚČÍN – Děčínští policisté z obvodního oddělení Děčín – Město pátrají od devátého května letošního roku po všech okolnostech podezřelého zmizení odložené „sKarty“, kterou její majitelka zanechala odloženou na kuchyňské lince. Zda-li skutečně došlo k přečinu krádeže, ukáže čas.

V režii zákona
DĚČÍN – Až z Libereckého kraje zavítal do děčínských končin, aby si zde devátého května 2013 pod tíhou důkazů vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinů krádeže, neoprávněného užívání cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterých se měl dopustit tím, že od března do dubna letošního roku si bez svolení majitelů přisvojil odstavená osobní vozidla zn. VW Passat a Seat Ibiza. Škoda byla vlastníky vozidel vyčíslena na částku přesahující sto osmdesát tisíc českých korun.

Skončil ve vazbě
VARNSDORF – … a skončil ve vazbě. Za své prohřešky získal nedobrovolnou jízdenku do vazební věznice, kam byl nasměrován po sérii několika spáchaných přečinů. Jeho dějištěm se stalo území města Varnsdorfu, kde si vyhlédl čtyři zaparkovaná vozidla, do kterých pronikl za účelem získání autorádia. Se svým úlovkem pak vozidla po chvilce opouštěl. Šestého května letošního roku byl nevítaný návštěvník zaparkovaných aut zadržen a po všech potřebných úkonech převezen policejní hlídkou do vazební věznice, kde vyčká dalších rozhodnutí.