Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

V Jiříkově byla odhalena varna pervitinu
RUMBURK – Rumburští kriminalisté opět zabodovali. V časných ranních hodinách devětadvacátého března letošního roku se pustili do prohledávání dvou vytipovaných domů na Jiříkovsku, kde posléze odhalili další varnu omamných a psychotropních látek. Během policejních zákroků na místě činu také zadrželi pětačtyřicetiletého muže, jenž je z nedovolené výroby drog podezřelý. Zajištěné důkazy z provedených domovních prohlídek ukazují směrem ke skutečnosti, že se jednalo o další výrobnu pervitinu na území děčínského okresu. Kriminalisté pracovali s informacemi, že muž drogu vyráběl a současně zprostředkovával její přímý prodej. V prohledávaných domech byly zajištěny chemikálie a předměty sloužící k nedovolené výrobě žádané drogy. Obyvatel Šluknovského výběžku byl po zadržení převezen do policejní cely, kde bude čekat na další kroky rumburských policistů, kteří v tuto chvíli již připravují návrh na uvalení vazby. Současně s návrhem pracují i na přípravě obvinění, které bude muži sděleno v nadcházejících hodinách. Za přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy nabízí trestní zákoník až pětileté odnětí svobody. Ve zvlášť závažných případech se délka trestu může protáhnout až k deseti letům vězení. Kromě odnětí svobody může být provinilci uložen peněžitý trest či propadnutí majetku.

Zlákáni mědí
DEČÍN – Dvojice nenechavců z děčínského regionu byla zadržena přímo na místě činu, v Poštovní ulici na Děčínsku, kde se během časných ranních hodin pokoušeli odcizit zhruba pětadvacet kilogramů měděných kabelů. Na lov kabelů se vyzbrojili odolným náčiním i vlastní silou. Jejich společný kšeftík obnášel dvanáct metrů odstřiženého pojiva, kterého si poškozená společnost cení na částku okolo dvaceti tisíc korun českých. Dnešního dne si oba zadržení muži vyslechnou sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který mohou navíc získat až dvouletý pobyt za mřížemi.

Krádeži neodolaly
VARNSDORF – Jejich pozornost upoutal přízemní byt v panelovém domě ve Varnsdorfu, a tak do něj první březnový den zavítaly bez pozvání. Místo klíče použily hrubou sílu, pomocí které si přišly na věci v hodnotě pěti a půl tisíce českých korun. Obyvatelé bytu díky jejich nenechavosti přišli o šperky s kosmetikou, DVD přehrávač a žehličku na vlasy. Oprava poničených dveří může vyjít majitele bytu až na tři tisíce českých korun. Jelikož se dvojice žen nechala svést druhou stranou zákona, vyslechly si obě uličnice poslední březnovou středu sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který se mohou dočkat až dvouletého trestu odnětím svobody.

Neodolal pokušení
VARNSDORF – Zdejší majitelka drobných klenotů se koncem letošního ledna obrátila na místní strážce zákona, jelikož jí v průběhu letošního ledna zmizely z jejího bytu v Pražské ulici uložené cennosti i s finanční hotovostí. Do případu se ihned po oznámení ponořila elita varnsdorfských policistů, a tak se na konci jejich pečlivého pátrání objevily pádné argumenty, jež ukazují konkrétném směrem. Ručička viny směruje k pětadvacetiletému muži, jenž čelí od šestadvacátého března letošního roku narčení z možné krádeže, jenž měla za následek zmizení ohlášených věcí. O dalších krocích rozhodne děčínský okresní soud.

Auto není trezor
ČESKÁ KAMENICE – Odložená kabelka společně s batohem, třímající v útrobách osobního vozidla zn. Citröen Berlingo, se dočkala pozornosti ! Ta ovšem nepocházela ze strany jejich majitelů, nýbrž ze strany doposud neznámého lapky, který se zřejmě postaral o jejich zmizení během úterního dopoledne 26.3.2013. Auto parkující nedaleko jetřichovického kempu skrývalo odložené osobní věci v hodnotě šestnácti tisíc českých korun. Jaké okolnosti se skrývají za nevítanou ztrátou, je od včerejšího dne v režii českokamenických strážců zákona.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín