Rubriky
Zprávy

Černý pasažér v Kralupech vlezl na lokomotivu, do Děčína dojel mrtvý

vlakova doprava hl nadrazi decin_alesoDěčínská policie vyšetřuje neobvyklou smrt na železnici. Na nádraží přijel rychlík od Prahy a na lokomotivě ležela mrtvola neznámého mladíka. Podle všeho chtěl cestovat načerno, zabil ho však proud z trolejí.

„Tělo jsme objevili v železniční stanici v Děčíně. Leželo na střeše lokomotivy. Nyní zjišťujeme totožnost mrtvého a byla nařízena pitva. Podle prvních zjištění ale smrt odpovídá úrazu elektrickým proudem,“ uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová.
Rychlík od Prahy do Děčína dorazil v pondělí ve tři čtvrtě na jedenáct dopoledne. Vyšetřovatelé lokomotivu odvezli do děčínského depa.

„Zjistili jsme, že to byl cestující, kterého průvodčí v Kralupech nad Vltavou vykázal z přepravy. Jak se poté dostal na lokomotivu, to se nám zatím zjistit nepodařilo. Byl v blízkosti trolejí,“ poznamenal mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.
Mladík cestoval s batohem, ale neměl žádné doklady.

S černými pasažéry, kteří využívají netradiční způsob cestování po železnici, se policisté v Děčíně setkali už dříve. Přes Děčín se snaží dostat uprchlíci do Německa. Loni takto policie zadržela Alžířana, který v Děčíně seskakoval z vlaku převážejícího dacie, protože myslel, že už je za hranicemi.

Autor: alh
Zdroj: http://usti.idnes.cz/