Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 17.3.2013 ve 21.06 hod. oznámil řidič autobusu, že parkuje na točně MHD linky v DC9, ulice Teplická a na sedadle mu usnul muž a on jej není schopen vzbudit. Na místo byla vyslána hlídka MP, která pasažéra vzbudila a zjistila jeho totožnost. Jednalo se o sedmadvacetiletého muže z Děčína. Hlídka jej pak z autobusu vykázala a dohlédla na jeho odchod do místa bydliště.

Dne 16.3.2013 ve 13.45 hod. oznámil občan z DC1, že šel Zámeckou ulicí a nějaký opilec s velkým batohem na zádech rozkopnul zadní světla na vozidle VW Passat. Muž pak podle oznamovatele odešel směrem na Tyršův most. Hlídka MP podezřelého zadržela na Labském nábřeží. Jednalo se o dvaačtyřicetiletého muže z Děčína. Muž se nám přiznal, že kopl do vozidla, přičemž jako důvod uvedl, že jej někdo provokoval. Po dohodě s PČR byl muž hlídkou MP doveden na služebnu PČR v DC 4, kde byl ponechán k dalšímu šetření.

Dne 16.3.2013 v 11.40 hod. si hlídka MP všimla v DC1 dvou mužů, kteří měli na starém kočárku zakryté plechy. Hlídka zjistila totožnost podezřelých, jednalo se o dvaadvacetiletého a čtyřicetiletého muže z Děčína. Hlídka zjistila, že plechy pocházejí ze střechy staré budovy na Východním nádraží. MP na místo přivolala hlídku Policie ČR, která si záležitost převzala k dalšímu šetření.

Dne 16.3.2013 v 03.55 si všimla obsluha kamerového systému, že v DC4 v ulici Prokopa Holého se nachází vozidlo zaparkované u přechodu pro chodce ve vzdálenosti menší než 5m. Na místo byla vyslána hlídka MP, která na vozidlo nasadila botičku. V 04.45 hodin řidič telefonicky požádal o demontáž botičky. Při projednávání přestupku byl z dechu řidiče cítit alkohol. Na vozidlo byl proto zaměřen kamerový systém a v 05.35 hod. oznámila obsluha kamerového systému, že do vozidla nastupují tři osoby a vozidlo se rozjíždí. Hlídka MP ho zastavila v ul. Čsl. Legií. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která u řidiče, jednadvacetiletého muže z Rumburku, provedla orientační dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem. V 06.20 hodin bylo kamerovým systémem zaznamenáno, že řidič opět nasedl do vozidla a z místa odjel. Hlídka MP vozidlo zastavila na ulici Kamenická. Na místo byla opět přivolána hlídka PČR, která si záležitost převzala k dořešení.

Zdroj: MP Děčín