Rubriky
Zprávy

České dráhy zlevňují jízdné na několika regionálních tratích v Ústeckém kraji

vlakova doprava_alesoO čtvrtinu levnější jízdenku si od 1. března zakoupí cestující Českých drah například na trati z Bíliny do Ústí nad Labem přes Úpořiny nebo na trati z Mostu do Moldavy v Krušných horách. České dráhy se totiž rozhodly snížit na vybraných regionálních tratích cenu jízdného.

Levnější jízdné bude od pátku 1. března v Ústeckém kraji platit kromě tratí z Bíliny do Ústí nad Labem přes Úpořiny také na trati z Mostu do krušnohorské Moldavy, z Lovosic do Teplic, z Rumburku do Dolní Poustevny a Mikulášovic nebo z Loun do Slaného.

„Vybírali jsme tratě, kde není souběh s autobusovou dopravou, protože přihlédneme-li k tomu, že ve vesnicích jsou nádraží na kraji nebo někde i mimo, tak se cestující samozřejmě snaží využívat autobusy, které jim třeba staví přímo na návsi,“ vysvětluje mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová, podle čeho se vybírali tratě, kde zlevní jízdné.


O kolik zlevní jízdné ČD na Ústecku, zjišťoval redaktor Jan BenešDOWNLOAD (STÁHNOUT)

Pětadvacetiprocentní sleva bude platit neomezeně. Jak se snížení cen jízdného vyplatilo, budou dráhy hodnotit nejdříve na konci školního roku.

Od 1. března kromě trvalého snížení cen na regionálních tratích budou platit i slevy na tratích dálkových. „České dráhy nabízejí od 1. března akční jízdenky a místenky na trati například z Prahy do Mostu, z Prahy do Litvínova a Chomutova,“ potvrzuje Pistoriusová.

Takže zatímco doteď stála jízdenka například z Prahy do Chomutova 239 korun, od 1. března bude o více než 50 procent levnější.

 

Autor: Jan Beneš, Matěj Skalický
Zdroj: www.rozhlas.cz/sever