Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Opilý řidič se snažil před strážníky utéct

Svérázný způsob, jak se vyhnout postihu za řízení pod vlivem alkoholu, zvolil čtyřicetiletý muž z Děčína, kterého strážníci zadrželi v noci ze soboty na neděli. Strážníkům, kteří jej celou dobu sledovali, do očí tvrdil, že nikdy žádné auto neřídil. Podezřelého muže si hlídka děčínské městské policie všimla při kontrolní činnosti v centru města. Strážníci zahlédli muže, který se vypotácel z baru, nastoupil do vozidla a odjížděl z ulice Duchcovská. Strážníci začali vozidlo pronásledovat, přičemž řidič před hlídkou ujížděl několik minut.

„Nakonec zastavil na jednom z vyhrazených míst pro invalidy, vyskočil z auta a chtěl rychle odejít. Strážníci jej okamžitě požádali o prokázání totožnosti a předložení dokladů od vozidla. Muž strážníkům tvrdil, že s žádným vozidlem nepřijel, zaparkované vozidlo není jeho a vůbec, že nechápe, co po něm strážníci chtějí. Dechovou zkoušku řidič, který se při mluvení silně zadrhával v řeči a byl z něj cítit alkohol, odmítl. Na místo proto byla přivolána hlídka Policie ČR, která si záležitost převzala k dořešení,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák. Dodal, že pokud řidič odmítl orientační dechovou zkoušku nebo lékařské vyšetření, podle zákona se na něj hledí, jako kdyby byl pod vlivem alkoholu.

Zadržený muž je letos v pořadí už pátým řidičem, který sedl za volant pod vlivem alkoholu. Řízení pod vlivem alkoholu zůstává stále jedním z velmi frekventovaných porušení pravidel silničního provozu. Městské policii se podařilo řadu opilých řidičů zadržet díky kamerovému systému, ale i díky všímavosti občanů. „Zásadní je pro nás včasné oznámení na tísňovou linku. Pokud nám občan podezření oznámí včas, ve chvíli, kdy k protiprávnímu jednání dochází, je šance na zadržení velmi vysoká. Zvláště u podobných případů je to velmi důležité, neboť řidič pod vlivem alkoholu je na silnici extrémně nebezpečný,“ zdůraznil Horák.

 

Dne 24.2.2013 v 00.10 hod. oznámila obsluha herny v DC9, že je tam nějaký agresivní host, který poškodil bezpečnostní kamery. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že třiatřicetiletý muž vytrhal dráty ze čtyř kamer, neboť mu vadilo, že je sledován. Vzhledem k způsobené škodě byla na místo přivolána hlídka Policie ČR, která si záležitost převzala k dalšímu šetření.

Dne 22.2.2013 v 25:25 hod. oznámil občan, že v ul. Jezdecká v DC3 se nachází paní se psem, který vykonal potřebu, ale paní odmítá po psovi uklidit. Hlídka MP a místě kontaktovala třicetiletou ženu, které uložila za znečištění veřejného prostranství blokovou pokutu. Žena pak pod dohledem hlídky po psovi vše uklidila.

Dne 20.2.2013 ve 14.25 hod. si všimla obsluha kamerového systému MP zn. VW, které zaparkovalo na ulici Prokopa Holého v druhé řadě a překáželo v provozu těsně před křižovatkou s ulicí Ruská. Na místo byla vyslána hlídka MP. Při příjezdu na místo se vozidlo na místě již nenacházelo, v silnici stál pouze silně podnapilý muž, který měl dvě velké tašky položené v silnici a vozidla je musela objíždět. Hlídka muže poučila, aby si tašky dal na chodník, jelikož brzdí dopravu. Muž na to reagoval nepublikovatelnými výrazy s mírně řečeno agresivním sexuálním podtextem. Zákonnou výzvou byl požádán k předložení dokladů totožnosti, na což nereagoval a pokračoval ve slovním napadání. Na zákonnou výzvu, aby svého protiprávního jednání zanechal, muž nijak nereagoval, proto proti němu hlídka použila donucovací prostředky, naložila jej do služebního vozidla a převezla ke zjištění totožnosti na obvodní oddělení Policie ČR. Jednalo se o šestadvacetiletého muže z Děčína. Muž je podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku. Jeho jednání bude řešit příslušný správní orgán Magistrátu města Děčín.

Zdrtoj: MP Děčín