Rubriky
Dětem Kultura Zprávy

O jarních prázdninách do kina i do divadla, do zoo i na zámek

plakat_detska-prohlidka_jarni-prazdniny2013Zámek děčín opět připravil pro nadcházející jarní prázdniny pro všechny malé návštěvníky oblíbené dětské prohlídky. Za tajemstvím zámeckých dětí se s naší komtesou můžete vydat od soboty 16. 2. do neděle 24. 2. vždy v 11 a 15 hodin. Vstupenky se doporučuje rezervovat předem  na www.vstupenkadecin.cz .

Na zámku také probíhá až do 3. 3. 2013 výstava historických hraček, tentokrát je zaměřená na zámecké děti. Výstavu naleznete v nově opravených místnostech v přízemí jižního křídla. Kromě velkého množství exponátů, z nichž některé pochází dokonce až z barokních časů, na Vás čeká malé překvapení – dva zrekonstruované dětské pokojíčky, které jsou instalovány v místech, kde skutečně kdysi bydlely hraběcí děti.
http://www.zamekdecin.cz/web_cz/?p=clanky/detske-prohlidky&obr=9
www.zamekdecin.cz
www.facebook.com/zamekdecin

 

Jarní prázdniny v zoo startují už v sobotu!
Moudrost hledej v zoo. Tak to je název soutěže, kterou pro školáky o jarních prázdninách přichystala děčínská zoologická zahrada. V areálu zahrady čeká na příchozí celkem šest stanovišť, která je prověří ze znalosti českých přísloví a pořekadel. A protože jsme v zoo, tak z těch, která se týkají zvířat. Úkolem soutěžících bude správně doplnit chybějící část přísloví a odměnou za každé takové správné spojení bude část tajenky, která po splnění všech úkolů odkryje zajímavé zvířecí moudro. Soutěž bude návštěvníkům k dispozici od soboty 16. února do neděle 24. února. Soutěží se o pěkné ceny – poukazy na nákup v obchodě SkiBartoň Sports v hodnotě 500, 300 a 100 korun + propagační předměty zoo.

 

Kino Sněžník

Hledá se Nemo 3D

21.- 24. 2. vždy od 17:30

Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Rodinný Austrálie / USA / 2003, 2013 / Premiéra /100´ / dabing / 165,- Kč, děti do 15-ti let 140,- Kč V pestrobarevných a teplých vodách Velké útesové bariéry žije ve svém bezpečném a odlehlém příbytku ze sasanek Marlin a jeho jediný syn Nemo. Marlin se s obavami ze všech nepředvídatelných nebezpečí, které hlubiny oceánu skýtají, snaží svého syna před nástrahami okolí ochránit. Nemo je však, stejně jako všechny malé rybky, velmi zvídavý a chce tajemný útes prozkoumat. Když je pak nečekaně unesen daleko od domova a skončí v akváriu, kterým si vyzdobil ordinaci laciný zubař, ocitne se Marlin nečekaně v roli hrdiny na cestě k záchraně svého syna. Režie: Andrew Stanton, Lee Unkrich

 

Divadlo

Petr Vodička: Princezna oslí kůže

Neděle 24. 2. 2013 15:00

Divadlo Lampión Kladno
Starý král se rozhodne provdat svou jedinou dceru za knížete Von Valibuka. Je to sice obtloustlý, šeredný a velice poťouchlý člověk, ale má čtyři vzácné arabské plnokrevníky. A král je chce! Princezna se vdávat odmítá, nakonec však prohlásí, že si knížete vezme, pokud král nechá zabít svého zlatonosného osla. K velkému překvapení všech je její podmínka splněna. Zoufalá princezna se do oslí kůže tajně oblékne a uprchne za hranice do sousedního království, kde žije mladý král Jaromil se svou matkou. Za pomoci rad kouzelné mluvící oslí kůže se vše nakonec v dobré obrátí: starý král přizná svou chybu, Jaromil najde svou lásku a princezna milého ženicha. Výtvarně pohádka připomíná velkou obrázkovou knížku, z níž vycházejí jednotlivé postavy. Činoherní výstupy se střídají s pasážemi hranými plošnými loutkami ve stínohře. Pohádku doprovází hudba a několik písniček. Pohádka je určena pro děti od 3 let. Režie: Petr Vodička Hrají: Magdalena Lážnovská, Waldtraut Ritterová, František Čachotský, Justin Svoboda, Drahomír Mráz a Martin Dusbaba Vstupné: 50, 40, 30,- Kč. Objednat