Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policejni_auto_snih_alesoNaletěl podvodníkovi
DĚČÍN – V pondělí jednadvacátého ledna 2013 zazvonil u dveří třiašedesátiletého děčínského obyvatele panelového domu podvodník. Přestavil se jako pracovník zámečnické firmy a oznámil překvapenému muži, že mu přišel vyměnit zámek i s kováním. Za své služby si naúčtoval necelých deset tisíc českých korun a když je obdržel, odešel. Podvedený muž se následně obrátil na zdejší policisty, kteří nahlášenou událost prošetřují s podezřením na spáchání přečinu podvodu.

Shořel kontejner
VARSNDORF – Během tří hodin před úterní půlnocí dvaadvacátého ledna 2013 zahořel ve Varnsdorfu v Pražské ulici černý plastový kontejner. Kdo stojí za zničením nádoby na odpad je v tuto chvíli již pod drobnohledem varnsdorfských policistů. Poškozená společnost vyčíslila škodu na sedm tisíc korun českých a pokud mezi veřejností existuje svědek, který zaznamenal v inkriminovanou dobu na místě činu pohyb podezřelých osob, neváhejte se obrátit na policii.

Přišel o auto
JÍLOVÉ – Dvacátého ledna letošního roku přijali podmokelští policisté oznámení jílovského občana, který přišel o své auto. To zmizelo z parkoviště před domem během noci ze soboty na neděli společně s osobními doklady oznamovatele. Hledaný vůz zn. Opl Astra byl opatřen registračními značkami 6U3 2324, v barvě zlaté metalízy a jeho ztrátou přišel majitel o šestadvacet tisíc korun českých. Děčínští policisté po odcizeném vozidle vyhlásili pátrání a současně zahájili vyšetřování přečinu krádeže a porušování domovní svobody.

A teď žádný déšť!
JÍLOVÉ – Podmokelští policisté se od sedmého ledna letošního roku zabývají krádeží okapových svodů, které zmizely z rodinného domu v Martiněvsi o pár hodin dříve. Majitel nemovitosti poukázal na dvanáct metrů okapových svodů, o které přišel pravděpodobně rukou šikovného chmatáka, který si tak mohl přijít až na dvanáct tisíc korun českých. Přečin krádeže společně s porušováním domovní svobody je nyní v rukou děčínských strážců zákona v Tržní ulici.

Vykutálení návštěvníci
KRÁSNÁ LÍPA – V sobotu devatenáctého ledna 2013 zavítali do rodinného domu v Krásné Lípě dva mladíci z přilehlého okolí. Majitel odcizených věcí dvojici pozval k sobě na návštěvu a posléze se nestačil divit, co se z návštěvníků vyklubalo. Pomocí získaných klíčů pronikli až do dílny, ze které si odnesli pracovní nářadí v hodnotě osmi tisíc korun. Výtečníci byli vyslechnuti krásnolipskými strážci zákona a v současné chvíli již oba čelí sdělení podezření z přečinu krádeže a porušování domovní svobody.

Přišel o uhlí
ŠLUKNOV – Majitel rodinného domu v Obecní ulici na Šluknovsku přišel během několika hodin o dvě stě kilogramů ledvického uhlí. Když se třiadvacátého ledna ráno objevil v přístavku svého domu, kde měl složené uhlí, zjistil, že mu během noci z místa zmizely nejen jutové pytle, ale i uskladněné uhlí.
Škoda zatím nebyla vyčíslena. Na případu odcizených surovin pracují šluknovští policisté od středečního večera.

Ukradl jí kabelku
DĚČÍN – Sedmapadesátiletá žena z Děčína byla ve středu třiadvacátého ledna krátce po půl jedné odpoledne zaskočena neznámým zlodějem, který ji připravil o kabelku s osobními věcmi a vysokou finanční hotovostí ve výši necelých dvaceti tisíc českých korun. K nepříjemné zkušenosti došlo v Jánské ulici na Děčínsku, cestou po Letné. Přečinem krádeže se v tuto chvíli již zabývají policisté z obvodního oddělení policie v Podmoklech.

Proč?
DĚČÍN – Místní železářství kromě prodeje zajišťuje i servis v podobě pronájmu pracovního nářadí. Jeden z jejich zákazníků si koncem listopadu loňského roku pronajal od této společnosti naftové topidlo v hodnotě dvaceti tisíc korun. Poškozená společnost nájemníka vyzvala k uhrazení pohledávky, leč bezvýsledně, a tak se obrátila na děčínské strážce zákona, kteří prošetří všechny okolnosti nahlášené události. Na jejím konci se může objevit i přečin zpronevěry.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín