Rubriky
Kultura Zprávy

Oprašte kuchařky, na oslavě Masopustu v zoo se bude soutěžit O nejchutnější masopustní koblihu!

plakat_masopust2013K oprášení kuchařek a připomenutí zaručených receptů na koblihy nyní vyzývá všechny své příznivce děčínská zoologická zahrada. Pomalu se totiž připravuje na svou první velkou letošní akci – Masopust ze zoo na zámek – v jejímž rámci již po několik let soutěž O nejchutnější masopustní koblihu vyhlašuje. Soutěžit může každý, kdo se nebojí zadělat těsto a pochlubit se svým výrobkem. Pravidla jsou jednoduchá. V den konání akce je potřeba do zoo donést tři smažené koblihy vlastní výroby. Přihlašovat se mohou lidé až do data akce, přesněji do 13.45 hodin. „Porota bude při degustaci hodnotit tři rozhodující faktory,“ uvedla tisková mluvčí zoo Alena Houšková. Důležitá bude chuť, celkový vzhled a také náplň. Na soutěžící čekají zajímavé ceny.

Akce Masopust ze zoo na zámek proběhne v sobotu 9. února od 14 hodin a návštěvníky čeká zajímavý program v nejen v zoo, ale i na zámku. Mezi zvířátky na Pastýřské stěně se mohou příchozí těšit na připomenutí masopustních zvyklostí, tradiční občerstvení a třeba i na soutěže. „Budeme mezi návštěvníky hledat nejrychlejšího jedlíka koblih a proběhne i soutěž o nejhezčí masku. Ten, kdo přijde dle poroty nejlépe vyzdobený, získá netradiční výhru. Pojede v čele průvodu ze zoo na zámek na oslíkovi a dostane i dárkový balíček,“ popsala tisková mluvčí zoo Alena Houšková. Masopustní průvod vyjde ze zoologické zahrady v 15.30 hodin a po cestě nebudou chybět zajímavá zastavení. Na jednom z nich dojde například k tradičnímu pochování basy. Na zámku pak bude masopustní veselí pokračovat rozvernými taškařicemi s medvědem a veselou muzikou.

Pravidla soutěže O nejchutnější masopustní koblihu
Účast v soutěži není věkově omezena. Může se do ní zapojit každý, kdo se nebojí zadělat těsto a pustit se do smažení. Přihlášení do soutěže je možné učinit již nyní, nejpozději však 9. února do 13.45 hodin. Registraci je možné učinit buď přímo na recepci zoo, nebo prostřednictvím mailu: info@zoodecin.cz. Úkolem každého účastníka je donést v den konání akce do 13.45 hodin do zoo na Pastýřské stěně celkem 3 smažené koblihy vlastní výroby a shodné náplně, odevzdat na recepci zoo, kde bude řádně zaregistrován. Jeden soutěžící může do soutěže přihlásit i více svých koblihových trojic. Podmínkou je pouze změna náplně. Kreativitě se meze nekladou, možná je i změna těsta.

U donesených vzorků bude porota anonymně hodnotit celkem 3 faktory: vzhled, chuť a náplň.
Vyhodnocení soutěže proběhne tentýž den do 15.00 h v zoo. Vítěz se může těšit na zajímavý balíček.

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.