Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín prodloužil smlouvu s trenérem Pavlem Budínským

trener-budinsky-prodlouzilKlub tak potvrzuje prohlášení, že nedávno oznámené finanční potíže nejsou existenčního charakteru a naopak je tím patrná vůle pokračovat v nastoleném směru být jeden z nejlepších českých klubů, působit na vrcholu ligové tabulky a předvádět basketbal atraktivní především pro výjimečné domácí fanoušky.

Kouč Budínský, který letos v Děčíně kroutí již devátou sezónu, prodlužuje smlouvu do konce sezóny 2015/16, tedy na další tři roky… Poslední tři léta vede také mužský národní tým, s nímž se vloni dokázal po šesti letech dostat na finálový turnaj ME, který v září 2013 proběhne ve Slovinsku.

Vyjádření generálního manažera BK Děčín Lukáše Housera: „Jsem přesvědčen, že podpisem smlouvy s trenérem Budínským na další 3 roky jsme dali jasně najevo, že chceme i nadále pracovat koncepčně. A také je to jasný signál všem pochybovačům, že BK Děčín nekončí, ale má stále ambice hrát basketbal na co nejvyšší úrovni. Samozřejmě v závislosti na rozpočtu. To je však záležitostí vedení klubu, ne trenéra.

Prodloužení smlouvy je také vyjádřením spokojenosti s dobrou prací, kterou Pavel Budínský pro BK Děčín dlouhodobě odvádí a v neposlední řadě jsem rád i po osobní stránce, protože s „Bůďou“ jsme si vytvořili za těch několik let v různých rolích, ať už jako spoluhráči, trenér a hráč nebo trenér a manažer, velmi dobrý lidský vztah.“
Trenér Pavel Budínský k podpisu uvedl: „Moje rozhodnutí setrvat v BK Děčín nebylo nijak těžké a složité. V okamžiku, kdy mě vedení klubu oslovilo s nabídkou o prodloužení naší spolupráce, jsem bez větších prodlev souhlasil.

Protože se náš klub nenachází ve zcela optimální finanční kondici a řeší se stále jeho budoucnost, chtěl jsem svým postojem posílit signál, kterým BK Děčín dává najevo, že chce primárně stabilizovat jeho chod a strukturu, v níž je pozice hlavního trenéra velmi důležitá. Tato skutečnost je pro mne rovněž závazkem, který cítím vůči celému klubu i našim jedinečným fanouškům.

Vždy jsem si vážil korektního jednání a spolupráce se všemi lidmi z vedení klubu, nejen na scéně Mattoni NBL, ale zároveň i poslední tři roky v souvislosti s mými povinnostmi vůči reprezentaci, což byl další z podstatných důvodů, proč jsem chtěl zůstat. Letošní letní blok s reprezentací zakončený Mistrovstvím Evropy ve Slovinsku bude pro mne prozatímním vrcholem mé trenérské kariéry, byť to jednoznačně komplikuje letní přípravu A-týmu. Přesto při jednáních o nové smlouvě mě klub ujistil o neměnném postoji vůči reprezentaci a mému vytížení. Naopak mne v tomto ohledu plně podporuje.

Zdroj: www.bkdecin.cz