Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Dva zákazy mu nestačily
DĚČÍN – Ačkoliv má vysloveny již dva zákazy řízení motorových vozidel, přesto byl opětovně přistižen čtyřiadvacátého listopadu letošního roku, jak se snaží svým vozidlem Fiat Bravo zaparkovat na Teplické ulici před místní galerií. Na místo události se dostavila kromě hlídky městské policie i dvojice dopravních policistů, kteří si nezbedného řidiče převzali pod svá křídla. Ten se ze svého konání bude zpovídat před děčínským soudem, kam byl jeho další přešlap postoupen ve zkráceném přípravném řízení. Šestatřicetiletý muž nyní čelí sdělení podezření pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání společně s překročením zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Lapen zaměstnanci
VARNSDORF – V úterý čtvrtého prosince letošního roku zmizel z místního rodinného domu v Karlově ulici notebook s příslušenstvím společně s finanční hotovostí a osobními věcmi jejich obyvatel. Okradení majitelé vyčíslili hodnotu věcí na částku přesahující šest tisíc korun. Krátce nato došlo ve stejné ulici, jen o pár domů vedle, k další nevítané návštěvě. Tentokrát zavítal do městské nemocnice, odkud si ze zdejší uzamčené kanceláře odnesl kabelku s doklady a finanční hotovostí zaměstnankyně zdravotního ústavu. Měl smůlu. Všímaví spolupracovníci poškozené ženy si nevítaného návštěvníka všimli, o odcizené věci ho připravili a zadržený muž byl předán varnsdorfským strážcům zákona. V budoucnu bude hříšník čelit několika přešlapům v podobě krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Zloděj olejů dopaden
VARNSDORF – Každý oslavuje státní svátek po svém. Třicetiletý obyvatel varnsdorfského městečka oslavil sedmnáctého listopadu po svém. Krátce před čtvrtou hodinou odpoledne prošel pokladnami obchodního domu v Otáhalově ulici bez potřeby zaplatit za zboží, které ukrýval pod svými svršky. Bystrá ostraha obchodu si ho všimla a vyrazila za ním. Utekl, leč patnáct litrových lahví oleje zanechal v parku za domem, ovšem ani to mu nepomohlo. Včerejšího dne byl odhalen policisty z místního obvodního oddělení, kteří mu sdělili podezření z přečinu u krádeže, za který mu může být uložen až pětiletý trest odnětím svobody. Obchodníci vyčíslili hodnotu odcizeného nákupu na 524,- Kč.

A je bez peněženky
DĚČÍN – Maminky toho někdy mívají až nad hlavu. O tom ví své už i jednatřicetiletá návštěvnice dětského zdravotního střediska v Sokolské ulici na Děčínsku, která do něj zavítala včera čtvrtého prosince letošního roku. Během chvilky přišla o peněženku s doklady a platební kartou, jež si zanechala i s odloženou kabelkou v čekárně. Nemilá životní zkušenost vyšla okradenou ženu na 588,- Kč. Oznámení krádeže šetří policisté z děčínského obvodního oddělení v Tržní ulici.

Ohlásil bombu v Jílovém
JÍLOVÉ – Děčínská policie pátrá v těchto dnech po pachateli trestného činu šíření poplašné zprávy, který v pátek 30. listopadu letošního roku volal čtvrt hodiny před 15.00 hod. na linku 158 prostřednictvím které sdělil informaci, že v areálu společnosti SCA Packaging v Jílovém se nachází bomba. Během provedených bezpečnostních opatření byli evakuování všichni přítomní pracovníci a pracovnice. Byly propátrány veškeré prostory závodu s negativním výsledkem. Během evakuace nebyl nikdo zraněn a existence bomby nebyla potvrzena. Na místě události pracoval i policejní psovod se svým psem. Na bezpečnostních opatřeních se podílelo 22 policistů společně se dvěma civilisty. Evakuovaní pracovníci byli přemístěni do prostor Jílovského zámku, kde přečkali veškerá opatření vedoucí k zajištění a kontrole napadeného objektu. Akce byla ukončena 1.12.2012 v 01.25 hod. Děčínská policie pátrá nejen po pachateli přečinu šíření poplašné zprávy, ale všech okolnostech tohoto závažného jednání.

Hledali bombu na poště
VARSNDORF – Včera v pondělí 3.12.2012 krátce po sedmnácté hodině večer byla prostřednictvím linky 158 nahlášena přítomnost bomby na poště ve Varsndorfu. Na základě této informace byla provedena veškerá bezpečnostní opatření vedoucí k zajištění života a zdraví všech přítomných osob v objektu pošty. Byla provedena evakuace dvaceti osob. Objekt pošty i přilehlých míst byly následně prohledány policisty i strážníky. Přítomnost bomby se nepotvrdila. Do pátrací akce se zapojil i policejní psovod se svým psem, dvanáct policistů Obvodního oddělení Varnsdorf a čtyři strážníci zdejší městské policie. Během opatření nebyl nikdo zraněn. Akce byla ukončena ve 23.29 hod. dne 3.12.2012. Výše uvedenou událost bude varnsdorfská policie nadále šetřit s ohledem na podezření ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy.

Uvízl v serpentínách
KRÁSNÁ LÍPA – Třicet minut po druhé hodině odpolední uvízl na silnici v Nové Chřibské projíždějící nákladní vůz zn. Volvo, jenž převážel nebezpečnou látku. Vlivem této skutečnosti byla tato silnice uzavřena na několik hodin. Na místě přítomní policisté z Krásné Lípy zajistili okolí a evakuovali tři osoby z přilehlého obytného domu, nacházející se nedaleko místa události. Bezpečnost přepravovaného nákladu zkontrolovali hasiči HZS Děčín. Dle jejich vyjádření nedošlo k poškození přepravované zakázky. Cisterna s nákladem byla vyproštěna odtahovou společností a oboustranný provoz na komunikaci byl obnoven čtvrt hodiny po sedmnácté hodině večerní. Během opatření nebyl nikdo zraněn. Na opatření se podílelo šest děčínských hasičů HZS Děčín, skupina českokamenických hasičů HZS Česká Kamenice, čtyři místní policisté z Obvodního oddělení v Krásné Lípě. Dopravu řídila dvoučlenná policejní hlídka z Varnsdorfu.

Chovali se jako urvaní ze řetězu
JÍLOVÉ – Chovatel ovčího stáda z Martiněvsi přišel v pondělí třetího prosince letošního roku o tři jedenáctiměsíční ovce. Za jejich ztrátou se skrývají dva psi. Ti přeskočili ohradu krátce před jedenáctou hodinou večerní a zakousli se do pasoucích zvířat. Majitelku psů, která si své čtyřnohé svěřence dostatečně neohlídala, čeká úhrada zhruba čtyř a půl tisíce korun a jednání před přestupkovou komisí, kde může být uložena navíc pokuta za porušení zákona. Ztrátu zvířat zpracovávají policisté z Tržní ulice.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín