Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Požár v Rolnické
RUMBURK – Rolnickou ulicí v Rumburku se ve středu osmadvacátého listopadu 2012 rozezněly hasičské sirény. Krátce po druhé hodině ranní došlo k zahoření místního opuštěného domu, ve kterém se v době požáru nikdo nenacházel. Plameny nezkrotného živlu tak zničily majetek v hodnotě jednoho milionu korun. Kdo nebo co se skrývá za vznikem požáru je v tuto chvíli předmětem policejního vyšetřování, na jehož konci se může objevit i trestný čin poškození cizí věci a porušování domovní svobody.

Příliš drahá oprava
DĚČÍN – Koncem června letošního roku se obrátil majitel svého vozu zn. Ford Mondeo na místního opraváře aut. Po dohodě s opravářem, složil zálohu ve výši 40.000,- Kč. Vzhledem k tomu, že z pohledu zákazníka došlo pouze k částečné opravě vozu bez navrácení zbytku zálohy, obrátil se zklamaný zákazník před pár dny na polici. Zda-li majitel autodílny překročil zákony či nikoliv je nyní v rukou děčínských strážců zákona. Pokud se ukáže, že došlo ke zpronevěře peněz, může být v sázce až dvouletá ztráta svobody, zákaz činnosti či finanční postih.

Povolily mu nervy
KRÁSNÁ LÍPA – Ve středu osmadvacátého listopadu letošního roku došlo v Krásné Lípě k fyzickému napadení řidičky osobního vozu Škoda Fabia, která se svým vozem zastavila ve Varsndorfské ulici. Kolem poledního ke dveřím jejího vozu přistoupil pětačtyřicetiletý muž, vytáhl sedící ženu z auta a odtáhl ji do svého bytu, kde ji fyzicky napadl a připravil o mobilní telefon. Ačkoliv jí ho v zápětí vrátil, nevyhne se trestnímu stíhání vedeného na svobodě. Útočník si ústy policejního vyšetřovatele včerejšího dne vyslechl sdělení obvinění pro trestné činy omezování osobní svobody, krádeže, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví, za což obviněnému hrozí trest odnětím svobody až na dvě léta.

Bez dovolení
DĚČÍN – Poslední srpnový den letošního roku se objevila na fasádě domu v Dobrovské ulici na Děčínsku nevítaná reklama. Vzhledem k tomu, že se nenašel nikdo, kdo by se k jejímu umístění na dům přihlásil, oznámila dvojice poškozených tento neblahý jev v uplynulých dnech na zdejší policejní oddělení. Reklama propagující reklamní agenturu byla nainstalována způsobem, během něhož došlo k poškození fasády objektu. Případ osmitisícového škody převzali policisté z obvodního oddělení v Tržní ulici.

Pomaloval nejen dveře
DĚČÍN – Vstupní dveře do budovy děčínské ČVUT od včerejšího dne zdobí nová výzdoba. Osmnáctiletý amatérský malíř se sedmadvacátého listopadu čtvrt hodiny po devatenácté hodině osmělil a sám, bez vědomí majitele, pomaloval nejen vstupní dveře zdejšího vzdělávacího institutu, ale i nedaleký kontejner na tříděný odpad. Škoda doposud nebyla vyčíslena, nicméně vandalovo jednání bude mít právní dohru. V tuto chvíli veškeré informace k přečinu poškození cizí věci sbírají policisté z místního obvodního oddělení.

Bez auta i bez náhrady
DĚČÍN – V noci z úterý na středu osmadvacátého listopadu 2012 zmizelo z Lužické ulice na Děčínsku zaparkované odstavený vůz zn. Renault Scénic v barvě metalické červené s registračnímu značkami ústeckého kraje.Majitel si svého motorového pomocníka cenní na osmadvaceti tisíc korun českých. Zdejší strážci zákona po zmizelém vozidle i možném pachateli vyhlásili pátrání. Podle loňských statistik dochází v děčínském okrese každý měsíc ke čtrnácti krádežím motorových vozidel. V loňském roce děčínská policie evidovala 177 odcizených motorových vozidel, letos jich zaznamenala do konce října letošního roku 110, což je o padesát méně než v loňském roce.

Před Korálem bylo rušno
DĚČÍN – Včera sedmadvacátého listopadu 2012 byli krátce po desáté hodině ranní kontaktováni policisté z místního obvodního oddělení policie v Tržní ulici s tím, že v blízkosti střední zdravotnické školy na ulici Čsl. Mládeže byl nalezen podezřelý předmět. Na místo se dostavili místní strážci zákona společně s policejním pyrotechnikem, který po provedeném ohledání zjistil, že se nejedná o nebezpečný předmět. Nalezený zrezivělý kousek pouze připomínal skutečnou munici. Věc byla zajištěna a prostřednictvím adekvátních opatření bude zajištěna jeho likvidace.

Dávejte si pozor, kam šlapete!
DĚČÍN – V těchto dnech řeší děčínská policie zmizení kanálových vpustí z několika městských ulic. Lužická, Tylova, Vrchlického a Labská přišla dohromady o šest kanálových krytů, které si jejich majitelé cení na částku čtyřiadvacet tisíc tři sta korun českých. Jejich odcizení bylo zaznamenáno v průběhu letošního listopadu. Kdo se skrývá za jejich zmizením, je v tuto chvíli na bedrech děčínských strážců zákona. Krádeže kanálových vpustí se na území Děčína objevují již několik let. Ze strany těch, kteří se k jejich odcizení uchylují, je to velmi nebezpečné počínání. Zvláště pak připustíme-li si myšlenku, že v nočních hodinách bývají některé kouty ulic neosvětlené, čímž se zvyšuje riziko úrazu či nebezpečných situací, jimž jsou vystaveni především řidiči jedoucí po těchto komunikacích a také chodci, jdoucí neosvětlenou vozovkou plné nečekaných děr …

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín