Rubriky
Zprávy

Slunečnice, o.s. opět po roce zajistila den plný soutěží, zábavy, tance a překvapení!

Ve čtvrtek 29. 11. 2012 se v prostorách ČEZ SPORTCENTRA v Maroldově ulici strhl boj o vítězství již šestého ročníku Soutěže v 1. pomoci pro družstva a jednotlivce se zdravotním postižením z celého regionu, kterou již tradičně vyhlásilo občanské sdružení Cesta do světa – Slunečnice, o.s., ve spolupráci s dobrovolníky z Dobrovolnického centra – Slunečnice, o.s.

Letošní ročník hostil celkem 58 účastníků, kteří se poté utkali v 16 tříčlenných družstvech a 10 jednotlivcích! Soutěžilo se na 18 stanovištích, která byla i letos kvalifikovaně zajištěna záchranáři z VOŠ zdravotnické v Ústí nad Labem. Svá prvenství z loňské soutěže obhájilo družstvo z DOZP Česká Kamenice a za jednotlivce zvítězil pan Václav Kučera z Diakonie ČCE.

Obrovské díky patří Basketbalovému klubu Děčín, který i letos zdarma zapůjčil prostory a poskytl technickou podporu.

Oslavy velkých i malých vítězství se pak přesunuly do Společenského domu Střelnice, kde se od 17 hodin konala již každoroční „Párty se Slunečnicí“ – benefiční akce na podporu integrace lidí s postižením zpět do společnosti. Vrcholem večera byla bezpochyby dvě vystoupení několikanásobných mistrů republiky a Evropy ústeckých Basta Cheerleaders. Živou hudbu k tanci a poslechu zajistila ústecká skupina Country Rodeo, a dále pak hudebně doplnila DJ Lussy. Na své si přišli tedy všichni bez rozdílu a tím akce i letos splnila svůj cíl a smysl, s nímž je každoročně pořádána.

Děkujeme všem, kteří se na akci bez nároku na honorář ochotně podíleli.

Speciální poděkování patří Společenskému domu Střelnice a firmě Kubo, které zajistili zdarma prostory, občerstvení i technickou podporu.

Mgr. Dagmar Radvanová
Vedoucí CDS – Slunečnice, o.s.