Rubriky
Zprávy

Řidiči na severočeských silnicích, pozor! Klouže to

Severní Čechy se probouzejí do dalšího bílého rána. Ve střehu by ale měli být řidiči. Na horách jsou zbytky sněhu po pluhování nebo chemickém ošetření. Hlavní tahy na severu Čech jsou většinou holé mokré.
Podle Lenky Holovské ze Správy a údržby silnic Ústeckého kraje musí řidiči v tomto počasí jezdit velmi opatrně: „Všechny silnice v Ústeckém kraji jsou ošetřeny – chemickým nebo inertním posypem a jsou sjízdné. V tomto počasí, kdy se teplota drží okolo nuly, je ale třeba jezdit se zvýšenou opatrností.“

Motoristé by tedy měli, kvůli sněhovým přeháňkám, počítat na silnících s čerstvým sněhem. Zapomínat by neměli ani na možné náledí, především na silnicích, vedoucích kolem vody.

I v Libereckém kraji jsou hlavní tahy sjízdné. Během noci a dnešního rána připadlo místy pět centimetrů sněhu. Hlavně v horských oblastech to může klouzat.

Na silnicích druhých tříd může být kvůli spadu sněhu vrstva rozbředlého sněhu. Na silnicích třetích tříd a také v horských oblastech by si řidiči měli dávat pozor na ledovku a bez zimní výbavy by do těchto oblastí neměli vyjíždět.

Komplikace kvůli náledí hlásí Šluknovsko. Došlo tam i k několika dopravním nehodám. Dočasně uzavřená je silnice u obce Okrouhlá na Českolipsku, kde také došlo k dopravní nehodě.

Autor: Jan Beneš, Eva Malá
Zdroj: www.rozhlas.cz/sever