Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín vs Levharti Chomutov

levharti-chomutovV rámci 17. kola Mattoni NBL sehrají Válečníci své první letošní severočeské derby na domácí půdě, kde přivítají stále se zlepšující Chomutov. Svěřence Tomáše Eisnera navíc čeká druhé derby během jediného týdne – aktuálně se v (neúplné) tabulce nacházejí na 6. místě s bilancí sedmi výher a devíti porážek při záporném skóre 1255:1362. Děčínský celek bude mít v utkání zvýšenou motivaci i z toho důvodu, že po dvou porážkách s Pardubicemi a v Prostějově musí na domácím kurtu jednoznačně zabrat!

První letošní vzájemné měření sil ve 4. kole na hřišti Levhartů přineslo strhující podívanou a pohledný, ofenzivně laděný basketbal. Chomutovští sehráli velmi dobrý zápas a ještě ve 33. minutě vedli o třináct bodů. V závěru však Sanders a spol. zabrali a dokázali otočit nepříznivý vývoj ve svůj prospěch – a když se domácím současně se sirénou již nepodařilo skórovat, odvezli jsme si velmi cennou výhru 98:97 (Landa 25, Pope 16, Stria 13 – Glover 34, Staněk 20, Bosák 17).

Kromě předsezonních změn u Levhartů avizovaných v preview k prvnímu vzájemnému špílu došlo k dalším rošádám i během probíhající ročníku. Z důvodu zranění dvou opor Pavla Staňka a Zdeňka Hanzlíka posílili tým power forward Bailey Fields, který se hned po svém příchodu stal tahounem mužstva; druhou akvizicí je pak křídelník Janou Rubin. Po návratu Staňka s Hanzlíkem nastal přetlak v sestavě, takže se klub následně rozloučil s dvojicí John Pack – Jakub Kozubík. Na try-outu zkraje sezony uspěl Pavel Bosák, který se zařadil mezi hlavní opory chomutovské ekipy.

Zmiňovaná derby-derniéra proti Ústí nad Labem před utkáním s naším celkem vyšla našemu sokovi na výbornou, když hlavně díky vydařené druhé periodě (vyhrál ji 30:18) v „levhartí kleci“ roztrhal ústecké Pandy poměrem 100:77 (tahouni Chomutova: Bosák 25, Glover 19, Fields 16).

Top skóreři Levhartů v dosavadním průběhu letošní sezony:
Bailey Fields – 18,3 bodu, 10 doskoků a 7 získaných faulů na utkání; střelba 2 b. 60,0%
Pavel Bosák – 16,9 bodu na zápas
Showron Glover – 13,7 bodu, 5 doskoků a 3 asistence na utkání

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta